Κορωνοϊός : Στα 46 τα κρούσματα στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά – Σαρωτικοί έλεγχοι

Κορωνοϊός : Στα 46 τα κρούσματα στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά – Σαρωτικοί έλεγχοι

Νέα εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, εντοπίσθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά.

Νέα εστία υπερμετάδοσης του κοροναϊού, εντοπίσθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα, μεταξύ 30 εργαζομένων, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα πολλών ακόμη, τεστ.

Ανησυχία για τη διασπορά

Ανησυχία για διασπορά του ιού προκαλεί το γεγονός ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η φήμη ξεκίνησε προ ημερών με τους πρώτους που παρουσίασαν συμπτώματα, αλλά προφανώς θέλησαν να μην δημιουργηθεί θόρυβος και ανησυχία στην περιοχή πριν υπάρξει εξακρίβωση.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ, σε τεστ για τον κοροναϊό θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την εφαρμογή τοπικού lockdown στην περιοχή της Γουμένισσας και Γρίβας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ