Τσελίκ κατά Μακρόν : Χρησιμοποιεί την Ελλάδα στη Ανατολική Μεσόγειο

Τσελίκ κατά Μακρόν : Χρησιμοποιεί την Ελλάδα στη Ανατολική Μεσόγειο

Όλα όσα λέει ο Μακρόν για τον Ερντογάν είναι λάθος και θα οδηγηθεί σε νέες αποτυχίες με τον Χαφτάρ στη Λιβύη και την Ελλάδα στη Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ

Σκληρή γλώσσα κατά του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ σχετικά με τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι σημερινές δηλώσεις του Μακρόν στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, την Κορσική και λίγες ώρες πριν από το τετ α τετ με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσαν εκνευρισμό στην τουρκία με τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ να απαντά μέσω Twitter.

«Ο Μακρόν είπε πως το πρόβλημά μας δεν είναι με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν. Αυτό είναι ένα παλιό παιχνίδι που παίζουν οι αποικιοκράτες. Προσφέρουν μια ψεύτικη παράσταση αγάπης για να επηρεάσουν τους ανθρώπους, στοχεύοντας σε πατριώτες ηγέτες. Είναι τιμή για εμάς που αυτές οι αποικιοκρατικές σκέψεις στοχεύουν τον πρόεδρό μας. Έχουμε πρόβλημα με τέτοια μυαλά, όπως του Μακρόν. Έχουμε ανθρωπιστικούς και αδερφικούς δεσμούς με τους ανθρώπους που θέλετε να εκμεταλλευτείτε και για τον λόγο αυτό στεκόμαστε απέναντί σας. Η Τουρκία είναι η χώρα που απειλείται, όμως θα σας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις» είπε ο Τσελίκ.

Και συνέχισε, στον ίδιο τόνο: «Κύριε Μακρόν, μην μπερδεύετε τη χώρα μας με τις αποικίες σας, που μπορείτε εύκολα να ξεγελάσετε. Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας μας από τον λαό της. Ξέρουμε πως έχετε παίξει αυτό το παιχνίδι αρκετές φορές στην Αφρική. Ο Μακρόν έχει κάνει τη Γαλλία συνώνυμη της αποτυχίας, προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του να κυβερνήσει τη χώρα με επιθετική εξωτερική πολιτική. Είναι υπεύθυνος για τους μαζικούς τάφους του Χαφτάρ στη Λιβύη. Τώρα προσπαθεί να παίξει το αποικιοκρατικό του παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα. Προσπαθεί να φέρει και στη Μεσόγειο το καταστροφικό του παιχνίδι στη Συρία. Όλα όσα λέει ο Μακρόν για τον Ερντογάν είναι λάθος και θα οδηγηθεί σε νέες αποτυχίες με τον Χαφτάρ στη Λιβύη και την Ελλάδα στη Μεσόγειο».

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, όπως το σύμφωνο με τη Λιβύη ενώ τόνισε πως πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις στη Μεσόγειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ