Στην Κύπρο ο αμερικανός ΥΠΕΞ – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Στην Κύπρο ο αμερικανός ΥΠΕΞ – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αναστασιάδη

Ο κ. Πομπέο πραγματοποιεί ολιγόωρη στάση στην Κύπρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου κατέφθασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Πομπέο πραγματοποιεί ολιγόωρη στάση στην Κύπρο, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αμέσως μετά θα έχει, μαζί με την αμερικανική αποστολή, διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει η υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης, καθώς και συμφωνίας που θα αφορά την Ασφάλεια, καθώς και δηλώσεις των κ.κ. Αναστασιάδη και Πομπέο.

Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών καλωσόρισε, και μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος N. Αναστασιάδης υπογραμμίζει πως η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γίνεται σε μία στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

«Με χαρά καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, σε μια στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ