Επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο : Στο επίκεντρο Αν. Μεσόγειος και Κύπρος

Επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο : Στο επίκεντρο Αν. Μεσόγειος και Κύπρος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Δευτέρας, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Δευτέρας, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με το CNN Turk, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών, ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μια μόλις μέρα μετά την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο.

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Πομπέο είχε τονίσει πως ΗΠΑ και Κύπρος μοιράζονται τις ίδιες αξίες, ενώ σημείωσε πως αποφασίσθηκε η μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για το ζήτημα των παράνομων τουρκικών ενεργειών ο κ. Πομπέο τόνισε πως είναι υπέρ της εξεύρεσης λύσης μέσω της διπλωματικής οδού.

«Οι εντάσεις δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Παραμένουμε ανήσυχοι για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν το δικαίωμα στην εξόρυξη εντός των Αποκλειστικών τους Ζωνών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ