Λιβύη : Αποχωρεί ο Σάρατζ από την πρωθυπουργία

Λιβύη : Αποχωρεί ο Σάρατζ από την πρωθυπουργία

Σύμφωνα με το Βloomberg, η παραίτηση Σάρατζ αναμένεται να εκτονώσει κάποιες από τις πιέσεις και να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, να ετοιμάζεται να ανακοινώσει την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg, ο Σάρατζ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, τον ερχόμενο μήνα, μετά και τη χθεσινή παραίτηση της παράλληλης κυβέρνησης στη Βεγγάζη.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας, απέκρουσε τον περασμένο Ιούνιο την επίθεση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαφτάρ. Ωστόσο, έκτοτε στην Τρίπολη έχει ξεσπάσει κύμα διαδηλώσεων και ο Σάρατζ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί.

Η επόμενη ημέρα
Σύμφωνα με το Βloomberg, η παραίτηση Σάρατζ αναμένεται να εκτονώσει κάποιες από τις πιέσεις και να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο της Λιβύης θα κληθούν να συμφωνήσουν επί ενός ενωτικού προεδρικού συμβουλίου το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Την παραπάνω κίνηση αναμένεται να χαιρετίσουν περιφερειακοί υποστηρικτές του Χαφτάρ, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τέσσερις αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Σάρατζ έχει συζητήσει τα σχέδιά του με λίβυους και διεθνείς εταίρους και αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις έως το τέλος της εβδομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ