Ο Πούτιν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Πούτιν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο» δήλωσε ο Πεσκόφ

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός του θα αποτελέσει ένα βήμα το οποίο θα επιτρέψει να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας του ρώσου προέδρου.

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο». 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα κάνει το εμβόλιο και θα επισκεφθεί την Σεούλ. Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος δεν μίλησε γενικά για οποιεσδήποτε επισκέψεις του στο εξωτερικό, αλλά συγκεκριμένα για την επικείμενη επίσκεψή του στην Σεούλ.

Ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε πότε συγκεκριμένα ο ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας «ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση» και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιασθεί ο πρόεδρος το γεγονός θα κοινοποιηθεί και «δεν θα το κρατήσουμε μυστικό».

Πότε αναμένονται αποτελέσματα

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya που παρήγαγε το εμβόλιο Sputnik V δήλωσε στο Reuters ότι ο ρυθμός της ανάπτυξής του ήταν απαραίτητος υπό τις συνθήκες «πολέμου» μιας πανδημίας. Αυτό, όμως, επισήμανε ότι δεν σημαίνει πως παρακάμφτηκαν πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία σχεδιάζει να μοιραστεί τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της δοκιμής εμβολίων COVID-19 με βάση τις πρώτες έξι εβδομάδες παρακολούθησης των συμμετεχόντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ