Σοκ : Σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης ο 27χρονος Αιγύπτιος με τα παράνομα διαβατήρια

Σοκ : Σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης ο 27χρονος Αιγύπτιος με τα παράνομα διαβατήρια

Απίστευτο κι όμως αληθινό, καθώς ο 27χρονος Αιγύπτιος που εμπλέκεται σε κύκλωμα κατασκευής και διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ανήκει σε μεγάλη ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» εξάρθρωσαν κύκλωμα κατασκευής και διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, που για κάθε πλαστή ταυτότητα έβγαζε 3.000 ευρώ και για κάθε πλαστό διαβατήριο 5.000 ευρώ.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη κι ενός 27χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος είναι αθλητής και ανήκει σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης προκαλώντας σάλο. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του είναι σεσημασμένος στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και για άλλα αδικήματα, ενώ η αστυνομία βρήκε μεταξύ άλλων ότι σε φάκελο με 32 φωτογραφίες που προορίζονταν για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, βρέθηκαν και 4 δικές του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την 1η Οκτωβρίου, οι αστυνομικοί του «Ελ. Βενιζέλος» πέρασαν χειροπέδες σ’ έναν 27χρονο Αλγερινό κι έναν 36χρονο Ιρακινό, ενώ την επομένη (2 Οκτωβρίου) συνελήφθησαν ένας 73χρονος Αλγερινός, ένας 36χρονος και μία 23χρονη από τη Συρία αμφότεροι.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, Τα δύο πρώτα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με την 23χρονη και τον 36χρονο και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό τις ευρωπαϊκές χώρες.

Από την έρευνα που επακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή και του 73χρονου Αλγερινού, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων:

234 διαβατήρια διαφόρων χωρών
150 ταυτότητες διαφόρων χωρών
3 άδειες ικανότητας οδήγησης
32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
15 κινητά τηλέφωνα
2 tablet
2 φωτογραφικές μηχανές
1 κάμερα
χρηματικό ποσό 6.200 ευρώ και 85 λιρών Τουρκίας

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ο 36χρονος και ο 73χρονος, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου αυτοί είτε να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είτε να παραμείνουν παράνομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ