Κορωνοϊός : 720 οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στη χώρα – Οι ειδικοί συνεδριάζουν για νέα μέτρα

Κορωνοϊός : 720 οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στη χώρα – Οι ειδικοί συνεδριάζουν για νέα μέτρα

Χθες, στον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικόν» έγιναν περίπου 40 εισαγωγές ασθενών.

Κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα για την εξέλιξη της πορείας του ιού στη χώρα.

Κι αυτό γιατί μέχρι αύριο οι λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση στην καθολική χρήση μάσκας και στην Αττική.

Στην πλειοψηφία τους πάντως οι ειδικοί είναι σύμφωνοι με αυτό το μέτρο, παρ΄όλο που δεν είναι λίγοι που επιμένουν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είναι πιο σημαντικά.

720 οι νοσηλευομένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Την ίδια στιγμή ενώ τα κρούσματα είναι υψηλά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αύξηση δεν είναι εκθετική.

Ωστόσο δεν είναι ίδια η εικόνα από τα νοσοκομεία της Αττικής. Μέχρι στιγμής στη χώρα μας νοσηλεύονται 720 άτομα με κοροναϊό. Από αυτά τα 200 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 83 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής αγγίζει το 40%, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει με τις ΜΕΘ στην περιφέρεια.

Οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στην Αττική, όπου γίνονται πάνω από 1 στις 2 εισαγωγές για Covid-19 στα νοσοκομεία κάθε ημέρα.

Χθες, στον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικόν» έγιναν περίπου 40 εισαγωγές ασθενών. 

Γώγος: Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος,  μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων τόνισε πως   η εβδομάδα είναι κρίσιμη, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα των μέτρων.

«Δεν είμαστε σε άσχημο επίπεδο. Δεν πάμε στο εκθετικό, αλλά δεν πάμε και σε αυτό που θέλουμε. Αυτή είναι η κρίσιμη εβδομάδα. Στις αρχές της επόμενης θα ξέρουμε τι έχει γίνει με τα μέτρα που έχουν ληφθεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. 

«Θέλουμε το Rt να κατέβει κάτω από το 1, ενώ αυτή τη στιγμή «γυροφέρνει» στο 1,1-0,9», σημείωσε ο καθηγητής. «Δεν είμαστε στο «κόκκινο»», τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το τι θα κρίνει αν έχει συμβεί αυτό, εξήγησε:

«Έχουμε ορίσει συγκεκριμένους δείκτες για το επιδημιολογικό επίπεδο. Ένας παράγοντας είναι ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 ή 1 εκατ. πληθυσμού. Άλλος παράγοντας είναι η θετικότητα σε σχέση με τον αριθμό των τεστ και το βασικότερο είναι η δυνατότητα του υγειονομικού συστήματος να αντέξει την πίεση. Αν καλυφθεί το 40-50% των ΜΕΘ είμαστε αμέσως στο κόκκινο. Γιατί με αυτόν τον ιό εύκολα το 50 γίνεται 80, υπάρχει μετά εκθετική αύξηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ