Απόρριψη των ελαφρυντικών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Άνοιξε ο δρόμος για τη φυλακή

Απόρριψη των ελαφρυντικών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Άνοιξε ο δρόμος για τη φυλακή

Να απορριφθεί η αναγνώριση ελαφρυντικών για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. Έτσι, με την πρόταση αυτή, η κ. Οικονόμου άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Να απορριφθεί η αναγνώριση ελαφρυντικών για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας.

Έτσι, με την πρόταση αυτή, η κ. Οικονόμου άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου της έδρας πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες,  την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για την 7αδα των στελεχών της Χρυσής Αυγής , που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής ενέργειας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν ως οργάνωση για να διαπράττουν ανθρωποκτονίες από πρόθεση. «Συνεπώς τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω για μια τέτοια οργάνωση που εκρίθη κατά αυτό τον τρόπο παράνομη; Προτείνω να απορριφθούν συλλήβδην όλα τα υπόλοιπα ελαφρυντικά» φέρεται να τόνισε.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Η Εισαγγελέας, δέχθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής , Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Κουκούτσης

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τις ποινές

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι έξι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινές από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστούν ελαφρυντικά – κάτι που φαίνεται ότι απομακρύνεται– τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γύρω στις 12.45μμ, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, η μητέρα του Παύλου είχε βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια και επανέλαβε ότι «δικαιώθηκε η κοινωνία».

Το προηγούμενο βράδυ η κ. Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ