Κορωνοϊός : 21 κρούσματα στη πλατεία Βικτωρίας μετά από ελέγχους του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός : 21 κρούσματα στη πλατεία Βικτωρίας μετά από ελέγχους του ΕΟΔΥ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κόκκινο βρίσκεται η πλατεία Βικτωρίας όπως και όλο το κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Απόδειξη αυτού άλλωστε αποτελεί και ο αριθμός των κρουσμάτων που βρέθηκαν μετά από τον σημερινό έλεγχο του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε σύνολο 496 ελέγχων, ανευρέθησαν 21 θετικά δείγματα, από τα οποία 7 αφορούν σε Έλληνες και 14 σε αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα οι 12 ήταν άνδρες και οι 9 γυναίκες.

Ανησυχητικό μάλιστα αποτελεί το γεγονός πως η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκαν ήταν 27 ετών, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά πως ο κοροναϊός δεν έχει ηλικίες και πως όλοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσβληθούν ανεξαρτήτως αν εμφανίσουν συμπτώματα ή όχι.

Τραγικός απολογισμός σήμερα – 9 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
Την ίδια ώρα ακόμη εννέα άνθρωποι προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στη θλιβερή λίστα των θυμάτων από κοροναϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

-Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι.

– Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

– Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

– Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο Θριάσιο.

– Στην λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

– Και δυο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία «Ασκληπίειο Βούλας» και «Αλεξάνδρα»

Σταθερά πάνω από 400 κρούσματα ημερησίως
Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο ΕΟΔΥ 436 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες, ενώ 3.404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 469 θανάτους συνολικά στη χώρα. 179 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ