Κορωνοϊός : Δραματική αύξηση των νεκρών – Έντεκα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Κορωνοϊός : Δραματική αύξηση των νεκρών – Έντεκα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Μεγαλώνει διαρκώς η «μαύρη λίστα» των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους έντεκα άτομα.

Μεγαλώνει διαρκώς η «μαύρη λίστα» των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους έντεκα άτομα.

Από το πρωί της Πέμπτης έντεκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, πλησιάζοντας μάλιστα το αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ στη χώρα στις 11 Οκτωβρίου, όταν κατέληξαν 13 συνάνθρωποί μας.

Πλέον, οι νεκροί εν αναμονή και της επίσημης ενημέρωσης στις 18:00 ανέρχονται σε 481, ενώ 89 (!) είναι από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα -σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την έντονη ανησυχία τους λόγω της δραματικής αύξησης των νεκρών ενόψει μάλιστα και του δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Αύξηση θανάτων

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτικό πίνακα με τα δεδομένα της πανδημίας που παρουσιάζει «Το Βήμα», παρατηρείται αύξηση των θανάτων κατά 36%.

Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περισσότεροι από 50 νεκροί από κοροναϊό, που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, με έναν μέσο όρο περίπου 7 νεκρών κάθε 24ωρο, όταν ο σχετικός μέσος όρος προ τριών εβδομάδων ήταν πέντε νεκροί.

Επιπλέον, διαπιστώνονται αυξομειώσεις στον αριθμό των διασωληνωμένων αφού η υψηλή θνησιμότητα «μειώνει» -με βάση αυτή την μακάβρια στατιστική – τον αριθμό των διασωληνωμένων και των συνολικά νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται ότι διασωληνώθηκαν 54 άτομα (στον αριθμό αυτό μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις) , με ένα ποσοστό οκτώ περίπου την ημέρα , όταν ο σχετικός μέσος όρος την προηγούμενη εβδομάδα ήταν περίπου 9 νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Συγκεκριμένα νωρίτερα έχασαν τη ζωή τους:

  • Ένας 54χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
  • Ένας 80χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ιωαννίνων»
  • Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι.
  • Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».
  • Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε και ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.
  • Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο Θριάσιο.
  • Στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
  • Και δυο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία «Ασκληπίειο Βούλας» και «Αλεξάνδρα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ