Κορωνοϊός : 508 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 81 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός : 508 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι – Στους 81 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο καθώς καταγράφηκαν 508 νέα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, σημειώθηκαν οκτώ νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 490.

Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με το προηγούμενο να καταγράφεται στις 2 Οκτωβρίου όταν είχαν εντοπιστεί 460.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24.450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Από αυτά, 3.454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

81 διασωληνωμένοι

Στο μεταξύ, 81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.

Από αυτούς, 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή, 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οκτώ νέοι θάνατοι

Τέλος, έχουμε οκτώ ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.  

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ