Γαλλία : 18χρονος αποκεφάλισε καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ

Γαλλία : 18χρονος αποκεφάλισε καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ

Στυγερό έγκλημα με οσμή τρομοκρατίας έλαβε χώρα στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ-Ονορίν. Ο ύποπτος για το έγκλημα έχει πέσει επίσης νεκρός από πυρά αστυνομικών

Στυγερό έγκλημα με οσμή τρομοκρατίας έλαβε χώρα στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ-Ονορίν. Ο ύποπτος για το έγκλημα έχει πέσει επίσης νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Το θύμα δέχθηκε μαχαιριά στο λαιμό και πέθανε, ενώ ο δράστης κατόπιν τον αποκεφάλισε.

Η υπόθεση σχετίζεται επισήμως με τρομοκρατία, αφού όπως είπε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, «ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης».

Όπως όλα δείχνουν, ο θύτης σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία λόγου, στο οποίο και -όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ- παρουσίασε τα σκίτσα – καρικατούρες του Μωάμεθ, που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο καθηγητής φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων γονέων στις 5 Οκτωβρίου, αφότου παρέδωσε το εν λόγω μάθημα στους μαθητές του, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Το σημείο της επίθεσης

18χρονος Τσετσένος ο δράστης της δολοφονίας στη Γαλλία

Σύμφωνα με το BFM, ο δράστης ήταν 18 ετών και γεννημένος στη Μόσχα, ενώ φέρεται να είναι τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι και ένα όπλο, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα αντιμέτωπος με ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι του ζήτησαν να πετάξει τα όπλα.

Ο άνδρας, που φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» αρνήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει προς την κοινότητα Ερανί, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν το πτώμα του δράστη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ενώ αρχικά ο δράστης παρουσιαζόταν ως άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 18χρονο Τστετσένο, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα. 

Το μακάβριο βίντεο με το αποκεφαλισμένο θύμα στη Γαλλία

Ο άνδρας πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μακάβριο βίντεο, στο οποίο φαινόταν το κεφάλι του θύματος στο έδαφος. Το Twitter απέκλεισε όλες τις αποτρόπαιες εικόνες του δολοφονηθέντος, ενώ καταργήθηκε και ο λογαριασμός του 18χρονου.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ». 

Ο Εμανουέλ Μακρόν στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να μεταβεί στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Ένας από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα γιατί δίδασκε, γιατί μάθαινε σε μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας της πίστης και της μη πίστης» είπε στους δημοσιογράφους ο γάλλος πρόεδρος.

«Ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δράστη ως τρομοκράτη που ήθελε να επιτεθεί στη Δημοκρατία της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δεν θα χωρίσουν τη Γαλλία και ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει στη χώρα.

Λίγη ώρα αργότερα, με νέα ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «δεν θα περάσουν», αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Απόψε, η δημοκρατία δέχθηκε επίθεση μετά την ανέντιμη δολοφονία ενός λειτουργού της, ενός καθηγητή», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ. «Η σκέψη μου βρίσκεται στην οικογένειά του. Η ενότητα και η ακεραιότητά μας είναι η μόνη απάντηση απέναντι στη θηριωδία της ισλαμικής τρομοκρατίας. Θα την αντιμετωπίσουμε», έγραψε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:

«Το φρικτό έγκλημα της Conflans-Sainte-Honorine προκαλεί τρόμο και αντίδραση. Το να αποκεφαλιστεί ένας καθηγητής που έχει δείξει τα κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ είναι επίθεση στη Δημοκρατία, στην ελευθερία σκέψης, στην ανθρωπότητα. Ας ενωθούμε ενάντια στην τζιχαντιστική τρομοκρατική βαρβαρότητα».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Σύμφωνα με τοπικό ιστότοπο, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, ωστόσο τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Οι ατυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Ο δράστης έχασε τη ζωή του επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι.

Στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές βίαιες επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες. Τον περασμένο μήνα, μετανάστης από το Πακιστάν επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο σημείο δηλαδή όπου πριν από πέντε χρόνια ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν προκαλέσει μακελειό δολοφονώντας 10 εργαζόμενους του σατιρικού περιοδικού και δύο αστυνομικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ