Γηροκομείο στη Γλυφάδα : Χωρίς μέτρα, μάσκες και αποστάσεις στον οίκο ευγηρίας – υγειονομική «βόμβα»

Γηροκομείο στη Γλυφάδα : Χωρίς μέτρα, μάσκες και αποστάσεις στον οίκο ευγηρίας – υγειονομική «βόμβα»

Είναι λίγο πριν τις έξι το πρωί και εργαζόμενες στο γηροκομείο της Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19, φτάνουν για να πιάσουν δουλειά

Είναι λίγο πριν τις έξι το πρωί και εργαζόμενες στο γηροκομείο της Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19, φτάνουν για να πιάσουν δουλειά.

Η υπεύθυνη τους ανοίγει χωρίς να φοράει μάσκα. Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια υποδέχεται τον προμηθευτή και πάλι χωρίς να φοράει μάσκα. Του επιτρέπει μάλιστα, ενώ η δομή είναι σε καραντίνα, να μπει μέσα.

Δεν περνούν παρά μόνο μερικά λεπτά και μια άλλη νοσηλεύτρια ανοίγει την πόρτα σε δύο συναδέλφους της. Ούτε κι αυτή φοράει μάσκα την στιγμή που το γηροκομείο αποτελεί νέα εστία κοροναϊού. Η κάμερα του MEGA ήταν εκεί.

Ο συναγερμός για το γηροκομείο στην Γλυφάδα σήμανε πριν μια εβδομάδα όταν νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 3 φορές τεστ σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους, μέχρι που χθες 5 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί.

Μέσα στη νύχτα όσοι βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε Αττικόν και Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα δέκα, καθώς εδώ και μια εβδομάδα ο ιός έχει φωλιάσει στον οίκο ευγηρίας. Άλλοι 35 ηλικιωμένοι διαμένουν στη μονάδα, όπου εργάζονται 12 νοσηλευτές.

Τα γηροκομεία αποτελούν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των υγειονομικών αρχών, κυρίως μετά τα όσα έγιναν στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου μέχρι στιγμής 7 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 35 νοσηλεύονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ