Σχολεία : Μάσκες και στα διαλείμματα σε 16 περιοχές

Σχολεία : Μάσκες και στα διαλείμματα σε 16 περιοχές

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Παρασκευή, οι μαθητές των 16 περιοχών που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν τη μάσκα και στα διαλείμματα

Νέα δεδομένα στις σχολικές μονάδες των περιοχών που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο θα ισχύσουν από Δευτέρα για χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά την Παρασκευή, οι μαθητές των 16 περιοχών  που βρίσκονται  στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν τη μάσκα και στα διαλείμματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική – εκτός από την τάξη – και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ενώ δεν θα χρησιμοποιείται στο μάθημα της γυμναστικής.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η χρήση μάσκας καθίσταται από τη Δευτέρα υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων στις εξής περιοχές.

Ανατολική Αττική , Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός τομέας Αθηνών , Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς , Σέρρες, Τρίκαλα, περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο 3 καθώς και σε Κοζάνη και Καστοριά που είναι στο «κόκκινο» επίπεδο. 

Αναμένονται διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι  συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των σχολείων στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο τέταρτο (κόκκινο) επίπεδο προληπτικών μέτρων, αλλά με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους αυτών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα θεσπίζονται νέα, οριζόντια προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα των σχολείων που ανήκουν σε περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν ενταχθεί στο τρίτο (πορτοκαλί) και τέταρτο (κόκκινο) επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται για την ώρα και η Αττική.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την Επιτροπή των Επιστημόνων οδηγίες για αποστολή προς τις εκπαιδευτικές δομές σχετικά με τα «διαλείμματα από τη χρήση μάσκας» που μπορούν να τηρούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Και αυτό, διότι από τη Δευτέρα χιλιάδες μαθητές θα φορούν ακόμη και επί 8 ώρες τη μάσκα (σ.σ για όσους μαθητές πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο).

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι σχολικές μονάδες που παραμένουν κλειστές για προληπτικούς λόγους είναι το 0,25% των σχολικών μονάδων της χώρας, και τα τμήματα το 0,47% των τμημάτων της χώρας. Εξακολουθούν τα κρούσματα να προέρχονται ως επί το πλείστον από έξω από το σχολείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ