Γαλλία : Πάνω από 52.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μια μέρα

Γαλλία : Πάνω από 52.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μια μέρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών, οι νέες μολύνσεις έφτασαν στις 52.010, το τελευταίο 24ωρο.

Δραματική είναι η άνοδος των κρουσμάτων στη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε σήμερα περισσότερα από 52.000 κρούσματα κοροναϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών, οι νέες μολύνσεις έφτασαν στις 52.010, το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για την πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία ξεπερνά τα 50.000 κρούσματα, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Τα γαλλικά νοσοκομεία εκπέμπουν SOS με τον αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ να ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 2.441 σε σύγκριση με περίπου 400 στα τέλη Αυγούστου.

«Η εξάπλωση της επιδημίας δεν έχει τελειώσει. Θα μας περιμένουν δύσκολοι καιροί» είχε δηλώσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Προς παράταση η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο δυσχερής η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ένας ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς ενώπιον της κρίσης Covid-19.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να πάρει το οριστικό πράσινο φως στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Άνοιξη, η αντιπολίτευση, της αριστεράς όπως και της δεξιάς, ύψωσε τους τόνους στο κοινοβούλιο, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι «τίθενται μεταξύ παρενθέσεων οι ατομικές ελευθερίες» από αυτή την «ατομική βόμβα» της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης τέθηκε σε ισχύ μέσω διατάγματος πριν από μία εβδομάδα, όμως προκειμένου να παραταθεί περάν του ενός μήνα είναι απαραίτητο ένα νομοσχέδιο. Μπορεί να αρθεί πρόωρα σε περίπτωση βελτίωσης των δεδομένων.

Όμως, οι προοπτικές είναι ζοφερές: ο απολογισμός θα «επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ό,τι κι αν κάνουμε», λόγω της δυναμικής της επιδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο ίδιος ευχήθηκε να επικρατήσει «εθνική ενότητα», κάτι το δύσκολο εντός της Εθνοσυνέλευσης.

«Δεν είναι ένα κείμενο πεποιθήσεων», αλλά «ένα κείμενο ευθύνης που μας επιτρέπει να προστατεύσουμε ενεργά τους Γάλλους σε αυτήν την περίοδο που θα είναι μακρά και δύσκολη», υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ