Κακοκαιρία : Η «Κίρκη» έρχεται και φέρνει ισχυρά φαινόμενα με καταιγίδες και ανέμους

Κακοκαιρία : Η «Κίρκη» έρχεται και φέρνει ισχυρά φαινόμενα με καταιγίδες και ανέμους

Νέα ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα μας, με το κύμα να κορυφώνεται ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Νέα ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα μας, με το κύμα να κορυφώνεται ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η κακοκαιρία, η οποία αναμένεται να επηρεάσει με έντονες βροχές και καταιγίδες τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, απέκτησε το όνομα «Κίρκη».

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27/10 στην Ιταλία, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά προς τη χώρα μας και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28/10 έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 29/10, θα προκαλέσει την κακοκαιρία Κίρκη.

Πηγή εικόνας: meteo.gr

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η κακοκαιρία Κίρκη, θα επηρεάσει με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28/10), όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες. 

Πηγή εικόνων: meteo.gr

Παράλληλα, το διήμερο της κακοκαιρίας Κίρκη, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Να επισημανθεί, ότι παρότι η κακοκαιρία θα έχει σύντομο χαρακτήρα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

«Θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές. Θα έχει διάρκεια 24 ώρες και ουσιαστικά την Τετάρτη. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι βροχές, καταιγίδες, αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Θα έχουμε και απότομη ενίσχυση των ανέμων, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας» ανέφερε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος.

«Θα έχουμε βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, πλην της Μακεδονίας. Εκεί θα έχουμε τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα, που δεν θα προβληματίσουν. Αλλά, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης χρειάζεται προσοχή στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, και αργότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ