Κορωνοϊός : Σε «κόκκινο» συναγερμό Ιωάννινα και Σέρρες

Κορωνοϊός : Σε «κόκκινο» συναγερμό Ιωάννινα και Σέρρες

Ο κορωνοϊός έφερε νέα έκρηξη κρουσμάτων - Σε νέα δοκιμασία μπαίνουν οι κάτοικοι

Ο κορωνοϊός «κοκκίνισε» άλλες δύο περιοχές της χώρας μετά το σοκ των 1.259 νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τα Ιωάννινα και τις Σέρρες, ενώ τα πράγματα για σχεδόν όλη τη χώρα είναι σοβαρά, με την Αττική και την Θεσσαλονίκη να «βράζουν» και τα νέα μέτρα να είναι προ των πυλών.

Στην εκπομπή Βαβέλ και τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη, μίλησε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφορικά με την κατάσταση με τον κοροναϊό στην περιοχή του, η οποία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων αναμένεται να μπει στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας από την Πέμπτη.

«Η περιοχή μας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της γρήγορης εξάπλωσης του ιού. Πριν δέκα ημέρες είχαμε μηδενικά κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι πριν ένα δεκαήμερο στην περιφερειακή ενότητα Σερρών είχαμε συνολικά 60 κρούσματα. Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν ξεπεράσει τα 350. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στη μη επιβολή περιορισμών σε όσους έρχονταν στις Σέρρες», είπε ο κ. Χρυσάφης.

«Όταν σε μια περιοχή υπάρχει το ωράριο να κλείνουν τα μαγαζιά διασκέδασης, και δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μετακίνηση, είναι λογικό να πάνε από την μία περιοχή στην άλλη που δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό συνέβη στην περιοχή μας. Αυτό διορθώθηκε πριν από μία εβδομάδα, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Επίσης, στις περιοχές που είναι στο “πράσινο” και υπάρχουν μηδενικά κρούσματα, έχουμε χαλάρωση», συνέχισε ο ίδιος.

Τι αλλαγές φέρνει ο κοροναϊός σε Ιωάννινα και Σέρρες

Από την Πέμπτη οι κάτοικοι σε Ιωάννινα και Σέρρες, θα ζουν σε «κόκκινη» περιοχή, στο χάρτη του κοροναϊού.

Εκεί, μεταξύ άλλων ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 έως 05:00, με εξαίρεση τις μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας).

Είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους και αναστέλλονται οι συναθροίσεις.

Στα σχολεία υπάρχει ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση.

Επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Αναστέλλεται η λειτουργία σε κινηματογραφικές προβολές, παιδότοπους, κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια). Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία σε μουσικές σκηνές, στην εστίαση (εστιατόρια κτλ) και λειτουργούν μόνο take away – delivery.

Στα καταστήματα τροφίμων και στο λιανεμπόριο, μεταξύ άλλων επιτρέπεται να βρίσκεται 1 άτομο ανά 10 τμ (4 άτομα 20 – 100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον). Στα μαγαζιά με τρόφιμα, πρέπει να γίνεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια. Λειτουργία Σαββατοκύριακο.

Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της ΠΕ στην οποία αφορούν τα μέτρα Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi. Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα.

Σε «αναστολή λειτουργίας» μπαίνει η Δικαιοσύνη και τα γυμναστήρια και επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση. Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και τηλε-εργασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ