Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για την επίθεση αγνώστων στον Ασβεστά

Ο ΠΣΑΤ καταδίκασε με ανακοίνωσή του την επίθεση αγνώστων στο μέλος του, Αρη Ασβεστά.


Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για την επίθεση αγνώστων στον Ασβεστά | to10.gr

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου πήρε θέση για την επίθεση αγνώστων στον αθλητικό συντάκτη, Αρη Ασβεστά. Ο ΠΣΑΤ καταδίκασε το περιστατικό, ζητώντας παράλληλα από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ασχοληθούν σοβαρά με την υπόθεση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει την μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Άρη Ασβεστά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου, Άρης Ασβεστάς, επιστρέφοντας από την εργασία του μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Ταυτόχρονα, δηλώνει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του συναδέλφου, στον οποίο και παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων, ηθικών και φυσικών αυτουργών, της επίθεσης και τραυματισμού του.

Ο ΠΣΑΤ, για άλλη μία φορά, ζητεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και την Δικαιοσύνη, επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά στις κατ’ επανάληψη επιθέσεις, (σ.σ: ο συνάδελφος είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση και το 2012), εναντίον συναδέλφων μας που εκείνο που πράττουν είναι να εργάζονται με ευσυνειδησία, υπηρετώντας τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των κανόνων της ελευθεροτυπίας.

Ο ΠΣΑΤ, πέρα από το γεγονός της αυτονόητης συμπαράστασης στο συνάδελφο Άρη Ασβεστά, στον οποίο και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο δημοσιογραφικό του καθήκον, θα καταγγείλει το θλιβερό γεγονός, σε αθλητικές και αστυνομικές αρχές, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε καμία περίπτωση πάντως, κρανοφόροι και ομάδες εφόδου, παρακινούμενοι ή όχι, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ελευθερία των ΜΜΕ και να φιμώσουν τους συναδέλφους μας.

Θα μας βρούνε απέναντι τους.

Από τον ΠΣΑΤ».

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο