Lockdown : Κλειστά γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση

Lockdown : Κλειστά γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοίνωσε νέο lockdown σε όλη τη χώρα, πλην όμως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά για τους μαθητές του δημοτικού.

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοίνωσε νέο lockdown σε όλη τη χώρα, πλην όμως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά για τους μαθητές του δημοτικού.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «λουκέτο» για τρεις εβδομάδες θα μπει στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Για τα σχολεία ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι «είχαμε πει για τα σχολεία ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, επειδή έχουν τη δική τους κοινωνική ζωή μπορεί να ευνοούν τη μετάδοση του ιού. Ο διαχωρισμός έχει και κοινωνικές προεκτάσεις γιατί η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα παιδιά. Κρατούμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία γιατί εκεί υπάρχει μεγάλο ψυχολογικό κόστος».

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι «η διακοπή της εκπαίδευσης έχει επιπτώσεις. Η επιτροπή διχάστηκε. Δεν έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο μαθητικό περιβάλλον. Θέλουμε να περιορίσουμε τη διασπορά στα σχολεία ως συμβολή στη μεταδοτικότητα στην κοινότητα και φαίνεται ότι μετά τα 10-12 ανεβαίνει αυτό. Το μέγιστο όφελος της συνέχισης της εκπαίδευσης για τα μικρά παιδιά. Μετά την ηλικία 16-18 είχαμε εισηγηθεί υπέρ του κλεισίματος σχολείων σε αυτή τη φάση της μεγάλης διασποράς γιατί συμμετείχαν περισσότερο αυτά τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση. Το κάνουμε όχι γιατί κινδυνεύουν τα παιδιά αλλά για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο. Τα δεδομένα για την Ελλάδα είναι και παραμένουν καλά για τα παιδιά. Τα παιδιά θα είναι ο πρώτος πληθυσμός που θα επιστρέψει στην κανονικότητα». 

Πώς θα γίνει η μετάβαση των μαθητών στα σχολεία λόγω lockdown

Η μετάβαση των μαθητών/τριών από και προς τις σχολικές μονάδες θα επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS-Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ