Υπολογίζοντας τον τρόμο: Επί 15 οι νεκροί στην Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο από Covid

Υπολογίζοντας τον τρόμο: Επί 15 οι νεκροί στην Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο από Covid

Από τις 12 Μαρτίου έως τις 6 Νοεμβρίου; Πέθαινε ένας άνθρωπος ανά δέκα ώρες. Τρεις κάθε 30 ώρες. Το τελευταίο τριήμερο; Πεθαίνουν τρεις κάθε δύο ώρες. Ο υπολογισμός σοκάρει.

Το πρώτο κύμα κορωνοϊού μας βρήκε φοβισμένους. Υποψιασμένους, λόγω της κατάστασης που την ίδια ώρα βίωνε η Ιταλία. Ουσιαστικά; Το πρόβλημα… έσκασε δίπλα μας. Το είδαμε, το φοβηθήκαμε, το προλάβαμε.

Τότε δεν μετρούσαμε τα κρούσματα σε χιλιάδες, ούτε καν σε εκατοντάδες. Αλλά σε δεκάδες. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας στα 78 κρούσματα ημερησίως για να προλάβουμε τα… εκατό. Και οι νεκροί δεν ξεπερνούσαν τους 50 συνολικά.

Το δεύτερο κύμα μας στέλνει και πάλι σε ένα γενικό lockdown. Μα τα νούμερα τούτη τη φορά προκαλούν σοκ. Κάθε μέρα και μεγαλύτερο. Κι αν τα κρούσματα μπορεί κάποιος να τα συνηθίσει, στο άκουσμα των νεκρών και των διασωληνωμένων δεν μπορεί παρά να παγώσει.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 41 νέοι θάνατοι από τον COVID 19. Ήρθαν να προστεθούν στους χθεσινούς 35. Και στους 34 του Σαββάτου. Συνολικά 110 νεκροί από κορωνοϊό σε ένα τριήμερο μέσα. Ανεβάζοντας τον αριθμό από τον Μάρτιο στους 810. Εδώ είναι το ανησυχητικό στοιχείο.

Αν ο κορωνοϊός στο ξεκίνημά του εμφανιζόταν με χαμηλό δείκτη θνησιμότητας στη χώρα μας, τώρα τα πράγματα πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρκεί να δούμε ψυχρά τους αριθμούς. Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Νοεμβρίου είχαν πεθάνει 700 άνθρωποι. Και μέσα σε ένα τριήμερο έχουν πεθάνει 110. Πεθαίνουν δηλαδή τρεις άνθρωποι κάθε δύο ώρες. Τραγικό. Σοκαριστικό.

Ειδικά αν σκεφτούμε τι γινόταν από τις 12 Μαρτίου έως τις 6 Νοεμβρίου. Από την ημέρα, δηλαδή, που στην Ελλάδα είχαμε τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό έως και την περασμένη Παρασκευή που είχαμε τον 700ο. Πέθαινε κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος ανά 10 ώρες σε όλο αυτό το διάστημα των 8 μηνών. Τρεις κάθε 30 ώρες. Το τελευταίο τριήμερο πεθαίνει ο ίδιος αριθμός ανθρώπων κάθε μόλις δύο ώρες. Ο θανατικός δείκτης έχει ανέβει κατακόρυφα.

Οι αριθμοί δείχνουν μια πραγματικότητα σκληρή. Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο… επίπονο εμφανίζεται το να μην μπορεί κάποιος να πάει μια βόλτα, οφείλει να τηρήσει τα μέτρα. Για να προστατέψει τους γύρω του, τον εαυτό του, την ίδια τη ζωή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ