Κορωνοϊός : «Ακρωτηριασμό» της Θεσσαλονίκης προτείνει ο Εξαδάκτυλος

Κορωνοϊός : «Ακρωτηριασμό» της Θεσσαλονίκης προτείνει ο Εξαδάκτυλος

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας, μίλησε στο MEGA, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Mέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας, μίλησε στο MEGA, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Mέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «είναι όπως και χθες κι αυτό είναι καλό γιατί θα μπορούσε να είναι χειρότερη» εξήγησε τονίζοντας πως αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Ο «ακρωτηριασμός» της Θεσσαλονίκης

«Καθημερινά δημιουργούνται νέες κλίνες για την φροντίδα των ασθενών. Τα εξιτήρια είναι πάντοτε πολύ λιγότερα από τα εισιτήρια κι αυτό απαιτεί την λήψη μέτρων γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σε αυτή την κατάσταση 13 μέρες τώρα» είπε και ερωτηθείς αν θα είναι αρκετό το διαφαινόμενο κλείσιμο των σχολείων, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

«Για τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επιβαρυμένες περιοχές θα πρέπει να πάμε στα επίπεδα του Μαρτίου κατευθείαν. Επειδή είμαι και χειρουργός, πολλές φορές πρέπει να κάνουμε έναν ακρωτηριασμό» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, χρησιμοποιώντας αυτό τον παραλληλισμό.

Και συνέχισε: «Αν κανείς παρασυρθεί και αποφασίσει να κάνει ένα μικρό ακρωτηριασμό και μετά έναν ακόμα και μετά ακόμη έναν, η κατάληξη είναι να χαθεί χρόνος, να δαπανηθούν χρήματα και να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον ασθενή. Χρόνος, χρήμα και χειρότερο αποτέλεσμα στο τέλος, οπότε πρέπει να πάμε σε επίπεδα Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη».

Μπορεί να δούμε παρόμοια κατάσταση στην Αττική;

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη να «κατηφορίσει» προς την Αττική, απάντησε: «Πρώτον, τα μέτρα λαμβάνονται για να μην επεκταθεί το πρόβλημα».

Στη συνέχεια τόνισε πως «δεύτερον, όσο εξαντλούνται οι εφεδρείες σε μια περιοχή, εξαντλούνται και στις κοντινές περιοχές».

«Τρίτον, αν δούμε απότομη αύξηση σε περιοχές που είναι καλύτερα σήμερα στο χάρτη, τότε θα είναι πολύ δύσκολα. Ορθά λαμβάνονται μέτρα για όλη την Ελλάδα« κατέληξε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ