Ντροπή : Προσήγαγαν ποδηλάτες, ιδιοκτήτες σκύλων και πρόσφυγες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Ντροπή : Προσήγαγαν ποδηλάτες, ιδιοκτήτες σκύλων και πρόσφυγες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προσήχθησαν και πολλά άτομα άσχετα με την πορεία για την εκκένωση του Πολυτεχνείου, που απλά βρίσκονταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η συγκέντρωση και η πορεία στα Εξάρχεια αργά το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την εκκένωση του Πολυτεχνείου από την Αστυνομία το μεσημέρι.

Αφού η πορεία είχε διαλυθεί, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ έκαναν απρόκλητα «ντου» στην πλατεία και άρχισαν να κυνηγούν τον κόσμο στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο Twitter, έπεσε και ξύλο από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κοροναϊού.

Το βράδυ της Παρασκευής, ισχυρή εξακολουθεί να είναι η παρουσία της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, ενώ drone της ΕΛ.ΑΣ. πετά πάνω από την περιοχή.

Έβγαλε βόλτα το σκύλο του και… τον έπιασε η Αστυνομία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προσήχθησαν και πολλά άτομα άσχετα με την πορεία, που απλά βρίσκονταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Όπως φαίνεται σε πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα, τόσο από πρακτορεία όσο και από χρήστες του Twitter, κάποιοι προσήχθησαν ακόμα και μέσα από μαγαζιά.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ένας ποδηλάτης και ένας άνδρας που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πάντως, ο ποδηλάτης και ο άνδρας με το μικρό σκυλί αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και στον ποδηλάτη ζητήθηκε να «κλειδώσει» το ποδήλατο σε δέντρο.   

Να σημειωθεί πάντως ότι αρκετοί από τους προσαχθέντες – είτε συμμετείχαν στην πορεία είτε όχι – φορούσαν μάσκες.

Σοκαριστική σύλληψη αλλοδαπών

Ανάμεσά στα άτομα που προσήχθησαν ήταν και μιας αλλοδαπής γυναίκας και του γιου της, οι οποίοι δεν μιλούσαν ελληνικά και φαίνεται απλά να περνούσαν από την πλατεία εκείνη τη στιγμή.

Η μεταχείρισή τους από τους άνδρες των ΜΑΤ δημιουργεί – αν μη τι άλλο – ερωτήματα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ

Γύρω στις 8 το βράδυ, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ για να διαμαρτυρηθούν για τις 99 προσαγωγές που έγιναν σήμερα στο πλαίσιο των δύο επιχειρήσεων εκκένωσης σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη.

Μάλιστα, η Ομάδα Νομικής Βοήθειας καταγγέλλει στο in.gr τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των προσαχθέντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ