Αντόνιο Γκουτέρες : Περίπου 3.700 άνθρωποι χάνονται καθημερινά εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων

Αντόνιο Γκουτέρες : Περίπου 3.700 άνθρωποι χάνονται καθημερινά εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προτρέπει «να δεσμευτούμε στο να ξανασκεφθούμε τρόπους να κινούμαστε στον κόσμο, τρόπους που είναι ασφαλείς, οικονομικοί, προσιτοί και βιώσιμοι για όλους, παντού»

Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα είναι ένας κύριος λόγος ανησυχίας για την υγεία και την ανάπτυξη, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

«Περίπου 3.700 πατέρες, μητέρες, αδελφοί, αδερφές, γιοι, κόρες, φίλοι και συνάδελφοι χάνονται στους δρόμους του κόσμου κάθε μέρα. Τα αυτοκινητικά δυστυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και νεαρούς ενήλικες ηλικίας 5 έως 29 ετών, ενώ το 90% των θυμάτων ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος» σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Γκουτέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανάγκη τα συστήματα κινητικότητας να έχουν την ασφάλεια στο επίκεντρό τους.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε μέχρι το 2030 το φιλόδοξο στόχο της μείωσης στο μισό των θανάτων και των τραυματισμών στο δρόμο» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Περαιτέρω, ο Αντόνιο Γκουτέρες αναδεικνύει ότι οι συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την οδική ασφάλεια είναι κρίσιμης σημασίας, προκειμένου να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις κύριες αιτίες των ατυχημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, χαιρετίζει το πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης που ανακήρυξε μια δεύτερη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια από το 2021 μέχρι το 2030 και ζήτησε την υποστήριξη των προσπαθειών του ειδικού του απεσταλμένου για την Οδική Ασφάλεια και του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Οδική Ασφάλεια.

Περαιώνοντας το μήνυμά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προέτρεψε «να δεσμευτούμε στο να ξανασκεφθούμε τρόπους να κινούμαστε στον κόσμο, τρόπους που είναι ασφαλείς, οικονομικοί, προσιτοί και βιώσιμοι για όλους, παντού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ