Βαρώσια : Νέα αυστηρή ανακοίνωση Αναστασιάδη για το πικνίκ στην Αμμόχωστο – Έφτασε ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Βαρώσια : Νέα αυστηρή ανακοίνωση Αναστασιάδη για το πικνίκ στην Αμμόχωστο – Έφτασε ο Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Μεγάλη μερίδα των Τουρκοκύπριων καταδικάζει το «σόου» Ερντογάν στην Αμμόχωστο.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η κυπριακή Προεδρία της Δημοκρατίας για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και την κιτς φιέστα που ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Η Λευκωσία κατηγορεί την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Αμμόχωστο με το πικνίκ του Τούρκου προέδρου και του επιτελείου του, το οποίο τορπιλίζει την όποια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των ΗΕ. 

Δυστυχώς, η σημερινή μαύρη επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους επιλέχθηκε από την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και την ψευδοκυβέρνηση, για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Άγκυρα ουδόλως σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιφρονώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα των ΗΕ.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία και ο Πρόεδρος της, με τις ενέργειες τους τορπιλίζουν την προοπτική δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, το οποίο ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για να εκδηλώσει τη νέα του πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Και η σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

Εντωμεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε γύρω στις 11:40 το πρωί στο κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμπου και έγινε δεκτός από τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από 8 υπουργούς της κυβέρνησής τους, καθώς και τον κυβερνητικό του εταίρο και επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για την μαύρη επέτειο, τα οποία θα κορυφωθούν στις 12:30 με την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ. Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορoναϊού στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει στην Αμμόχωστο.

Από την Παρασκευή στα Κατεχόμενα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επιθεωρεί τις προετοιμασίες για την άφιξη του τούρκου προέδρου.

Οι εργασίες τις τελευταίες ημέρες ήταν πυρετώδεις. Μπροστά από τα ερειπωμένα κτίρια που ουρλιάζουν πλιάτσικο και λεηλασία, τοποθετήθηκαν ξύλινα τραπέζια εκδρομικών χώρων και νέες πινακίδες πληροφορούν τους επισκέπτες, σε τρεις γλώσσες, για τις ώρες λειτουργίας της περίκλειστης πόλης. 

Παράλληλα, φορτηγά, μπουλντόζες και εκσκαφείς δούλευαν διαρκώς, ενώ έλαβαν χώρα ασφαλτοστρώσεις και δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Αναφορές σε τουρκοκυπριακά μέσα κάνουν λόγο για μεταφορά γρασιδιού στην περιοχή που ονομάστηκε ως «εθνικό πάρκο» και που ο Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει το μακάβριό του πικνίκ.

Στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι Τουρκοκύπριοι – «Όχι πικνίκ πάνω στον ανθρώπινο πόνο»

Δεν είναι όμως μόνο η ελληνική και η κυπριακή πλευρά που διαμαρτύρονται για το τουρκικό σόου στα Κατεχόμενα, αλλά και μερίδα των Τουρκοκύπριων.

Οργανώσεις και κόμματα καταδίκασαν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αμμόχωστο, ενώ χτες έλαβε χώρα μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας με κύριο σύνθημα «Μην παραιτηθείς» κατά του Τούρκου προέδρου και του Ερσίν Τατάρ. 

Για σήμερα, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι με κύρια συνθήματα «Αντί για μπάρμπεκιου, εμείς στους δρόμους» και «Η υποταγή δεν είναι ελευθερία». 

Ένα άλλο σύνθημα των οργανώσεων του ψευδοκράτους είναι το «όχι πικνίκ πάνω στον ανθρώπινο πόνο». 

Και φυσικά, υπήρξαν και ευθείες επιθέσεις στον Ερντογάν. Στο παρακάτω πανό αναγράφεται η φράση: «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος, δικτάτορα». 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ