SOS εκπέμπουν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Στήνουν κινητό νοσοκομείο σε πάρκινγκ

SOS εκπέμπουν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Στήνουν κινητό νοσοκομείο σε πάρκινγκ

«Απελπιστική η κατάσταση - Είναι τρίτη συνεχόμενη εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής!»

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η χώρα με την πίεση στο σύστημα υγείας να χτυπά κόκκινο και τις ΜΕΘ να αδυνατούν να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών που χρειάζεται να διασωληνωθούν.

Άκρως ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των θανάτων, όπου χθες, για πρώτη φορά από την αρχή πανδημίας στην Ελλάδα, πέρασε τους 100. Mιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα είπε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο το «Σωτηρία», που είναι νοσοκομείο αναφοράς, να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid.

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των «θυμάτων» του κορωνοϊού, καθώς μέσα σε 24 ώρες 108 συμπολίτες μας έχασαν τη «μάχη» για τη ζωή… Η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, καθώς οι διασωληνωμένοι έχουν σκαρφαλώσει στους 522.

Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Στο ΑΧΕΠΑ άλλη μία εφημερία ξεκίνησε με 42/44 κρεβάτια εντατικής θεραπείας κατειλημμένα.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Βόρειας Ελλάδας νοσηλεύονται ασθενείς ηλικίας από 27 μέχρι 97 ετών. Πολλοί δεν έχουν καν υποκείμενο νόσημα.

Αχτίδα αισιοδοξίας η τάση σχετικής σταθεροποίησης των κρουσμάτων, με 2.311 νέα περιστατικά το περασμένο 24ωρο. Όπως εξηγεί ο Νίκος Σύψας στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τη «μάχη» με τον κοροναϊό.

Ήδη, το «Σωτηρία» μεταμορφώνεται σταδιακά σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid περιστατικά.

Μέσα στις γιορτές, εξάλλου, αναμένεται να παραδοθούν στο σύστημα υγείας 53 νέα κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Tζάνειο, Αττικόν, Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στήνουν κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του «424»

Σήμερα στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήνεται νοσοκομείο εκστρατείας, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με Covid-19.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο έως τη Δευτέρα.

Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid.

Το νοσοκομείο είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Για τρίτη συνεχόμενη μέρα έχουμε 80 νέες εισαγωγές

«Απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση στα νοσοκομεία και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ δεν δίστασε, μάλιστα να αναφέρει, ότι φοβάται ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού.

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική.

Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…) Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;», ανέφερε και συνέχισε:

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… Θα ανοίξει η οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ανοίξει η οικονομία φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ