Άνοιγμα σχολείων : «Πράσινο φως» από τους ειδικούς περιμένουν στην κυβέρνηση – Τι λέει η Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων : «Πράσινο φως» από τους ειδικούς περιμένουν στην κυβέρνηση – Τι λέει η Κεραμέως

«Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε, νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Προβληματισμός για το εάν πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι σχολικές μονάδες της χώρας εκφράζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί τις εξελίξεις με την πορεία.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η πληροφορία ότι ήταν πιθανό να άνοιγαν τα σχολεία, αρχής γενομένης από τα δημοτικά, στις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να καθυστερήσει το ξεκλείδωμα των σχολικών μονάδων.

«Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε, νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», επεσήμανε.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Πρόταση για άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα

Σε αντίθεση με όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου , η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη πρότεινε σήμερα, Τετάρτη, να βγει το «λουκέτο» από τις σχολικές μονάδες μετά τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, εξέφρασε την άποψη ότι, «αν ο στόχος μας είναι να πάμε στο 500 κρούσματα, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο,  θέλει σκέψη» και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ώστε στις γιορτές «να ανοίξει η αγορά.  Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

Πριν λίγες ημέρες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποστήριζε ότι το σχέδιο που υπήρχε όταν θα δοθεί το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους είναι να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες σε διαφορετικά στάδια, προφανώς δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Ωστόσο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων φέρεται να εμφανίζεται πιο διστακτική επί τους παρόντος καθώς ακόμη ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει πέσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται κρίσιμη καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους.

Rapid τεστ πριν το άνοιγμα των σχολείων

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολικών μονάδων, είχε αναφερθεί χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας πως πρώτα θα γίνουν στοχευμένα τεστ και μετά θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Στην εισήγηση των επιδημιολόγων για το κλείσιμο των σχολείων, δεν έπαιξε ρόλο η μετάδοση εντός των σχολικών αιθουσών, η οποία ήταν πολύ περιορισμένη, όπως είδαμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ρόλο έπαιξε το ενδεχόμενο, λόγω επιβάρυνσης στην κοινότητα, να μεταφερθεί ο ιός από το οικογενειακό περιβάλλον στο παιδί και μετά από το παιδί στο σχολείο. Πέφτοντας το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα, γίνεται ακόμη πιο ασφαλές το σχολικό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε.

«Πριν πάντως ανοίξουν τα σχολεία θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στοχευμένων ελέγχων στα παιδιά που είναι στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσής μας, προκειμένου να δούμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα παιδιά σε σχέση με την κοινότητα. Και μετά θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αλλά θα ανοίξουν τα σχολεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ