Ο διάλογος Βαρουφάκη – Τασούλα για το τανκ στη Βουλή

Ο διάλογος Βαρουφάκη – Τασούλα για το τανκ στη Βουλή

Η πρόσφατη φωταγώγηση της Βουλής για να τιμηθεί η μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης σήμερα στη Βουλή καθώς ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έθιξε εκ νέου το ζήτημα για την προβολή εικόνων τανκς στην πρόσοψη του κοινοβουλίου, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Η πρόσφατη φωταγώγηση της Βουλής για να τιμηθεί η μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης σήμερα στη Βουλή καθώς ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έθιξε εκ νέου το ζήτημα για την προβολή εικόνων τανκς στην πρόσοψη του κοινοβουλίου, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό

«Είδαμε πρόσφατα κ. Πρόεδρε της Βουλής το θέαμα με την προβολή τανκ στη Βουλή. Είναι μια μεταμοντέρνα έκδοση της «ΥΕΝΕΔοποίησης» της Ελλάδας! Το τανκ στον Έβρο να το δω, το τανκ στη Βουλή όμως είναι ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας απάντησε: «Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η προβολή της τρίλεπτης ταινίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απειλή για τη δημοκρατία. Έχω αντίθετη άποψη. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα ενσωματωμένες στο δημοκρατικό πολίτευμα και είμαστε υποχρεωμένοι να τις τιμούμε με κεφαλαία γράμματα».

«Δεν έχουμε διαφωνία να τιμούμε όλους τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα και αυτούς που την στηρίζουν σήμερα. Η διαφωνία μας είναι αισθητική και σημειολογική. Το τανκ προβεβλημένο στη πρόσοψη της Βουλής είναι μομφή για μια χώρα που έχει περάσει το ένα πραξικόπημα μετά το άλλο! Έχει συμβολισμό που αν δεν τον καταλαβαίνετε πραγματικά πάω πάσο» ανταπάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν απειλεί ένα βίντεο 3,5 λεπτών

«Το να προβάλουμε στιγμιότυπα από ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τιμή. Ο συμβολισμός που μιλήσατε δεν έχει σχέση με το να βλέπω με άλλο μάτι αυτό που ο καθένας βλέπει με τιμή και υπερηφάνεια! Δεν υπάρχει η σχέση αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων με το πολίτευμα που υπήρχε πριν πενήντα χρόνια. Οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Θα ήταν κατάντημα για αυτή αν την απειλούσε ταινία 3,5 λεπτών», τόνισε ο κ. Τασούλας κλείνοντας τη συζήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ