Αλβανός στρατηγός : «Σοβαρή πρόκληση και ανοησία η εγκατάσταση ελληνικού στρατού στους Οθωνούς»

Αλβανός στρατηγός : «Σοβαρή πρόκληση και ανοησία η εγκατάσταση ελληνικού στρατού στους Οθωνούς»

Ένας υψηλόβαθμος Αλβανός στρατιωτικός, ο Στρατηγός Piro Ahmetaj (Πίρο Αχμετάι), που εκφράζει πολύ συχνά ανθελληνικές θέσεις σε δημοσιεύσεις του με άρθρα του, πνέει μένεα εναντίον της χώρας μας

Από τον περασμένο Ιούλιο στρατιωτικό φυλάκιο ιδρύθηκε για πρώτη φορά στη Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας, ενώ αναμένεται σύντομα και ίδρυση στρατιωτικού φυλακίου για πρώτη φορά στους Οθωνούς, ένα από τα Διαπόντια νησιά, το δυτικότερο σημείο της ελληνικής Επικρατείας.

Στη Γαύδο η εγκατάσταση του στρατιωτικού φυλακίου δεν προκάλεσε καμιά αντίδραση από την Τουρκία. Αντίθετα, ένας υψηλόβαθμος αλβανός στρατιωτικός, ο Στρατηγός Piro Ahmetaj (Πίρο Αχμετάι), που εκφράζει πολύ συχνά ανθελληνικές θέσεις σε δημοσιεύσεις του με άρθρα του, πνέει μένεα εναντίον της χώρας μας.

Αντιδρά αλβανός στρατηγός

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, σε άρθρο του στις 16/11/2020 ο Ahmetaj αναφέρει: «Από την άλλη πλευρά εάν το θεωρήσουμε πραγματικό νέο ότι Ελλάδα την στιγμή των διαπραγματεύσεων με τη Δημοκρατία της Αλβανίας για την οριοθέτηση των υδάτινων χώρων σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνατότητες σε ένα νησί με 400 κατοίκους μπροστά από μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, τότε αυτό θα αποτελούσε σοβαρή πρόκληση με συνέπεια την υποβάθμιση του πνεύματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Με απλά λόγια θα ήταν ανοησία».

Επίσης, ο Ahmetaj τονίζει ότι εγκατάσταση ελληνικής φρουράς στους Οθωνούς σημαίνει ότι η χώρα μας έχει μακροπρόθεσμους στόχους και ότι έχει αλλάξει η στρατιωτική αντίληψη της Ελλάδας για επέκταση του ελέγχου του θαλάσσιου χώρου.

Ποιος είναι

Όπως αναφέρει το ίδιο  δημοσίευμα, ο αλβανός στρατηγός γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1963. Οπότε προφανώς ξεκίνησε τις στρατιωτικές του σπουδές στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, επί Χότζα. Έχει 35 χρόνια ενεργής παρουσίας στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.

Από το 2009 ως το 2013 ήταν ο εθνικός εκπρόσωπος της Αλβανία στην Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση του ΝΑΤΟ. Το 2014 (Ιανουάριος) διορίστηκε Σύμβουλος Άμυνας του Αλβανού προέδρου, ενώ έχει συντάξει μελέτες για τη μεταρρύθμιση ολόκληρου του εθνικού συστήματος ασφαλείας και άμυνας της Αλβανίας.

Σήμερα ο Ahmetaj είναι σύμβουλος ασφαλείας του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας. Τον τελευταίο καιρό με απανωτά άρθρα και δημοσιεύσεις επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και προσπαθεί να ξεσηκώσει την κυβέρνηση Ράμα σε αντιδράσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ