Κορωνοϊός : Εφιάλτης με 696 νεκρούς σε μια εβδομάδα – Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός : Εφιάλτης με 696 νεκρούς σε μια εβδομάδα – Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στις ΜΕΘ

Μπορεί τα κρούσματα κορωνοϊού να παρουσιάζονται μειωμένα τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, κάτι που είναι σε ένα βαθμό λογικό, αφού διανύουμε την 4η εβδομάδα του lockdown, ωστόσο οι αριθμοί των θανάτων προκαλούν πονοκέφαλο τόσο στους ειδικούς, όσο και στην κυβέρνηση

Μπορεί τα κρούσματα κοροναϊού να παρουσιάζονται μειωμένα τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, κάτι που είναι σε ένα βαθμό λογικό, αφού διανύουμε την 4η εβδομάδα του lockdown, ωστόσο οι αριθμοί των θανάτων προκαλούν πονοκέφαλο τόσο στους ειδικούς, όσο και στην κυβέρνηση.

Χθες οι νεκροί έφτασαν τους 121 για πρώτη φορά στην χώρα μας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό θανάτων την τελευταία εβδομάδα στους 696 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό. Πρόκειται για περίπου 100 θανάτους την ημέρα…

Πρόκειται για νούμερα που τρομάζουν και δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης για τις επόμενες μέρες, σε μια περίοδο που «φουντώνει» η συζήτηση περί άρσης του lockdown, κάτι για το οποίο οι επιστήμονες δηλώνουν επιφυλακτικοί.

Την ίδια στιγμή οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν περισσότερες από τα εξιτήρια, κάτι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ο κοροναϊός φέρνει στα όριά τους τα νοσοκομεία

Όλα αυτά, τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει τραγική. Γιατροί και νοσηλευτές αναζητούν ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας σε περιφέρειες που ακόμη αντέχουν.

Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 12 διασωληνωμενους. Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα.

Τα νοσοκομεία της Πέλλας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η μονάδα εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα και τα λιγοστά κρεβάτια στη ΜΕΘ να έχουν καταληφθεί. Μάλιστα υπάρχει πολύωρη αναμονή εάν κάποιος χρειάζεται νοσηλεία, όπως συνέβη πρόσφατα με ασθενή.

Ο ιατρικός σύλλογος μάλιστα ζητά να μπει η Πέλλα σε ειδικό καθεστώς.

Βαρύ τίμημα πληρώνει και ο Βόλος καθώς στο δεύτερο κύμα 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της πόλης. Ενώ ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς αποτελεί το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τα 384 τεστ που έγιναν τα 166 ήταν θετικά ποσοστό 42,23%

Με τη Λάρισα καθημερινά να δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων , οι ροές στα νοσοκομεία έχουν φέρει στα όρια του ¨εμφράγματος το σύστημα.

Την ίδια ώρα, η πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Αχαΐας, οφείλεται στα περιστατικά που δέχονται από την υπόλοιπη χώρα.

Διακομιδές ασθενών σε άλλους νομούς

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως καθημερινά ασθενείς από τη δυτική Μακεδονία μεταφέρονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ και από τη Θεσσαλία διακομίζονται περιστατικά στη Νότια Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να έχουμε αεροδιακομιδές προς την Αθήνα.

Ο φαύλος κύκλος που σχηματίζει η ανισομερής κατανομή των κρουσμάτων στις περιοχές της χώρας ανησυχεί την κυβέρνηση, καθώς παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε Θεσσαλονίκη και Αττική, η κατάσταση στην περιφέρεια παραμένει δύσκολη.

Κι αυτή η δύσκολη κατάσταση στη συνέχεια επιβαρύνει τις υποδομές των νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ