Το Pornhub αλλάζει τους όρους χρήσης μετά τις καταγγελίες για βίντεο βιασμών

Το Pornhub αλλάζει τους όρους χρήσης μετά τις καταγγελίες για βίντεο βιασμών

Άρθρο των New York Times έκανε λόγο για παράνομο περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας

Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες των New York Times για παράνομα βίντεο παιδικής πορνογραφίας, το Pornhub ανακοίνωσε ότι στο εξής δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν δικά τους βίντεο.

Την Παρασκευή, ο Νίκολας Κρίστοφ, δημοσιογράφος που έχει τιμηθεί με Πούλιτζερ, έγραψε στους New York Times ότι οι αναζητήσεις για ανήλικα κορίτσια στη μηχανή του Pornhub δίνουν δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα, ορισμένα από τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα τράφικινγκ.

Ο αρθρογράφος ανέφερε μάλιστα ότι έχει μιλήσει με ανθρώπους που κατήγγειλαν ότι είχαν βιντεοσκοπηθεί ως παιδιά παρά τη θέλησή τος.

«Δεδομένου ότι είναι αδύνατο να εξακριβώσει κανείς αν ένα νέο πρόσωπο σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κανείς άλλος έχει καθαρή εικόνα για το πόσο περιεχόμενο είναι παράνομο» έγραφε ο Κρίστοφ.

Την Δευτέρα, οι εταιρείες Mastercard και Visa ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα και θα επανεξετάσουν τη συνεργασία τους με την MindGeek, την καναδική εταιρεία στην οποία ανήκει το Pornhub.

Η MindGeek απέρριψε τις κατηγορίες ως «ανεύθυνες και αναληθείς», έσπευσε όμως να αλλάξει τους όρους χρήσης και να απαγορεύσει το ανέβασμα βίντεο από απλούς χρήστες.

Κατάργησε επίσης τη δυνατότητα κατεβάσματος των βίντεο που φιλοξενεί, έτσι ώστε το παράνομο υλικό που απομακρύνεται από την πλατφόρμα να μην μπορεί να επανεμφανιστεί εκ νέου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ