Κορωνοϊός – εμβόλιο : Σύγχυση με οδηγίες αποχής από το αλκοόλ

Κορωνοϊός – εμβόλιο : Σύγχυση με οδηγίες αποχής από το αλκοόλ

Όσοι εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό θα πρέπει να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ. Τουλάχιστον ένα, το ρώσικο Sputnik V, επισημοποίησε την οδηγία.

Όσοι εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό θα πρέπει να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ.

Στη Ρωσία, οι υπεύθυνοι πριν από 24 ώρες μίλησαν για 42 μέρες αποχής , ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης και προκάλεσαν αναστάτωση.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου που ανέπτυξε το εμβόλιο ήλθε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας ότι ο εμβολιασμός δεν συνεπάγεται πλήρη απαγόρευση του αλκοόλ

Το εμβόλιο Sputnik V απαιτεί μόνο από τους εμβολιασθέντες να αποφεύγουν να πίνουν αλκοόλ για έξι ημέρες, όχι 42, όπως συνιστάται προηγουμένως, ανέφερε, σήμερα.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, ο οποίος είναι επικεφαλής του κρατικού ερευνητικού ινστιτούτου Gamaleya που ανέπτυξε το Sputnik V, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η προσπάθεια εμβολιασμού στη Ρωσία δεν συνεπάγεται πλήρη απαγόρευση του αλκοόλ.

«Είναι απλώς θέμα περιορισμού της κατανάλωσης έως ότου το σώμα σχηματίσει την ανοσολογική του απόκριση στη λοίμωξη από κοροναϊό. Είναι αλήθεια όχι μόνο για το Sputnik V, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο », δήλωσε στο πρακτορείο Interfax.

«Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αποχή από το αλκοόλ για τρεις ημέρες μετά από κάθε ένεση», δήλωσε ο Gintsburg.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του Sputnik V «ή ακόμη και καθιστώντας το χωρίς νόημα», πρόσθεσε.

Η τοποθέτησή του έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες συστάσεις των Ρώσων αξιωματούχων, όπως της αναπληρωτή πρωθυπουργού Τατιάνα Γκολίκοβα για την αποφυγή ανοσοκατασταλτικών, όπως το αλκοόλ για 42 ημέρες.

Ο Γκίντσμπουργκ είπε ότι «ένα ποτήρι σαμπάνιας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν» αμέσως μετά τις οδηγίες της Τρίτης για 56 ημέρες χωρίς αλκοόλ από την Άννα Πόποβα, η οποία είναι επικεφαλής της ρωσικής αρχής για την ασφάλεια των καταναλωτών και ανώτερο στέλεχος της επιτροπής για τον Covid-19. Δύο εβδομάδες πριν από τον εμβολιασμό και 42 μέρες μετά την πρώτη δόση θα πρέπει να αποφεύγεται το αλκοόλ, είπε.

Το ενδιαφέρον είναι, ανεξαρτήτως της σύγχυσης που υπήρξε στη Ρωσία, πως καμία άλλη εταιρεία ή ειδικός δεν έχει μιλήσει έως τώρα , ούτε έχουν δοθεί οδηγίες για – έστω και ολιγοήμερη- αποχή από το αλκοόλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ