Κορωνοϊός : Τι δείχνουν τα λύματα της Αθήνας – Σταθεροποιείται το ιικό φορτίο

Κορωνοϊός : Τι δείχνουν τα λύματα της Αθήνας – Σταθεροποιείται το ιικό φορτίο

Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής συμφωνά με την ανάλυση των λυμάτων της Ψυττάλειας.

Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής συμφωνά με την ανάλυση των λυμάτων της Ψυττάλειας. Ο κ. Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο λεκανοπέδιο της Αττικής συμφωνά με όσα είπε ο κ. Θωμαϊδης, επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποιεί έρευνα στα λύματα της Αττικής τους τελευταίους εννέα μήνες.

Όπως τόνισε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας «εδώ και 2 εβδομάδες δεν φαίνεται να μεταβάλλεται το ιικό φορτίο στα λύματα, επομένως δεν περιμένουμε περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων στο πεδίο».

«Τελευταία μέτρηση την προηγούμενη Τρίτη και η εκτίμηση από το ιικό φορτίο ήταν 20.000 κρούσματα ενεργά» υπογράμμισε.

Η Αττική έχει 5 εκατ. κατοίκους και η μέση τιμή των κρουσμάτων είναι περίπου 300, 285 αυτή τη βδομάδα κι αυτό σημαίνει ότι «τα μέτρα έχουν φτάσει σε έναν μίνιμουμ αποτελεσματικότητας. Δώσανε αυτό που περιμέναμε» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα σημείωσε: «Δεν είμαι ειδικός για τα μέτρα, είναι ευθύνη της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Σίγουρα στο νου υπάρχει οικονομία και η υγεία. Η ισορροπία είναι εύθραυστη. Θεωρώ ότι μια προσεκτική πορεία προς άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων με υπομονή, υπευθυνότητα από εμάς θα μπορούσε να λειτουργήσει, ώστε να περάσουμε σε έναν Ιανουάριο χωρίς να δημιουργήσουμε ένα τρίτο κύμα» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ