Κορωνοϊός : Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν «σβήνει» πρόστιμα – Εντολή για «εφόδους» σε σπίτια, 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Κορωνοϊός : Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν «σβήνει» πρόστιμα – Εντολή για «εφόδους» σε σπίτια, 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Me 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones αλλά και ελικόπτερα θα περάσουμε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό, ότι τόσο για το επιστημονικό, όσο και για το κυβερνητικό επιτελείο οι επόμενες δυο μέρες αποτελούν νούμερο ένα φόβο για πιθανή νέα έξαρση του φονικού ιού

Me 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones αλλά και ελικόπτερα θα περάσουμε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό, ότι τόσο για το επιστημονικό, όσο και για το κυβερνητικό επιτελείο οι επόμενες δυο μέρες αποτελούν νούμερο ένα φόβο για πιθανή νέα έξαρση του φονικού ιού.

Αυτός είναι και ο λόγος που για τις επόμενες δύο μέρες, ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κοροναϊού στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Επιχείρηση… ρεβεγιόν

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, σχεδόν 5.000 ένστολοι θα βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπέδιου με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για πολιτείας.

Μάλιστα, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλες τις κομβικές οδούς και της πρωτεύουσας και το μήνυμα είναι να ελέγχεται οποιοσδήποτε κινείται εκείνες τις ώρες. Μετά τις 22:00 δικαίωμα μετακίνησης θα έχουν μόνο όσοι δουλεύουν και φυσικά όσοι χρειάζεται να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Πέρα από τα μπλόκα περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία.

«Έφοδος» στα σπίτια… μόνο με εισαγγελική εντολή

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση καταγγελίας για υπεράριθμους επισκέπτες σε σπίτι, η αστυνομία θα επιτρέπεται να φτάνει μέχρι το κατώφλι της πόρτας ενός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να μπουν στο σπίτι, χωρίς την εισαγγελική εντολή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το MEGA σε περίπτωση που ο εισαγγελέας δώσει το «πράσινο φως» για έφοδο αστυνομικών, τότε εκείνοι θα μπορούν να ελέγξουν το εσωτερικό του σπιτιού.

Σε περίπτωση που παρατηρηθούν περισσότερα από εννιά άτομα σε σπίτι προβλέπεται 5.000 πρόστιμο στο ιδιοκτήτη του σπιτιού, συν την αυτόφωρη διαδικασίας, αφού θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο τμήμα και από 300 ευρώ σε κάθε έναν άνθρωπο που θα βρίσκεται παράνομα εκεί.

Προβληματίζουν οι εικόνες με το μποτιλιάρισμα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εικόνες με το μποτιλίαρισμα στον Κηφισό έχουν φτάσει και στις αρχές και προκαλούν έντονο προβληματισμό, για το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία, απηύθυνε ξανά έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα.

«Ειδικά τις ημέρες των εορτών να τηρήσουμε αυστηρότατα τις συστάσεις των ειδικών, κατά προτίμηση με την οικογένειά μας, με τις εντολές που έχουμε δώσει, με πολύ μεγάλη φροντίδα, για να μπορέσει το ’21 να συνεχιστεί αυτή η μείωση των κρουσμάτων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση η όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παράνομη της πρωτοχρονιάς, κάτι για το οποίο μίλησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ