Κορωνοϊός – Βρετανία : Ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 θάνατοι

Κορωνοϊός – Βρετανία : Ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 θάνατοι

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 νέους θανάτους, με ειδικούς να συνδέουν την αύξηση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, ρεκόρ 39.237 νέων ημερήσιων κρουσμάτων και 744 νέους θανάτους που καταγράφηκαν εντός διαστήματος 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ, με ειδικούς να συνδέουν την αύξηση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη του κοροναϊου.

Χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε 36.804 ημερήσια κρούσματα της COVID-19 και 691 θανάτους, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας.

Με περισσότερους από 68.000 νεκρούς από την πανδημία, η Βρετανία είναι μια από τις σκληρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη.

Η μετάλλαξη του ιού και η εξάπλωση

Την ίδια ώρα επιστήμονες στη Ν.Αφρική που ανακάλυψαν την νέα μετάλλαξη του κοροναϊου εκτιμούν ότι η αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων ίσως να οφείλεται σε αυτή.

Όπως εξηγούν, η νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική φαίνεται ότι μεταδίδεται πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη του κοροναϊού.

«Πιστεύουμε, και όλα τα στοιχεία δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τούλιο ντε Ολιβέιρα, ο διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου KRISP, το οποίο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Κουαζούλου-Νατάλ.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ