Προβληματισμός για την εμφάνιση ακόμα ενός νέου στελέχους κορωνοϊού στη Νιγηρία

Προβληματισμός για την εμφάνιση ακόμα ενός νέου στελέχους κορωνοϊού στη Νιγηρία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης μεταδοτικότητας, αν και η γενετική παρακολούθηση του ιού στη Νιγηρία είναι περιορισμένη

Ακόμα ένα νέο στέλεχος του κοροναϊού φαίνεται πως εμφανίστηκε στη Νιγηρία, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής των Αφρικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Africa CDC), αν και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι μεταλλάξεις που ανιχνεύθηκαν αυξάνουν τη μεταδοτικότητα ή την παθογένεια του ιού.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένων, πιο μεταδοτικών στελεχών του SARS-CoV-2 στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, ανακάλυψη που οδήγησε σε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

«Είναι διαφορετικό στέλεχος από αυτά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική» δήλωσε ο Τζον Νκένγκασονγκ (εικόνα) σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Αντίς Αμπέμπα.

Επισήμανε πάντως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης μεταδοτικότητας, αν και η γενετική παρακολούθηση του ιού στη Νιγηρία είναι περιορισμένη.

Ο Νκένγκασονγκ πρόσθεσε ότι η ανίχνευση των νέων ποικιλιών του ιού σε Νιγηρία και Νότιο Αφρική οδήγησε στην απόφαση για έκτακτη συνάντηση των αφρικανικών CDC.

Το κύριο ερευνητικό κέντρο της Νιγηρίας  για την Covid-19 δημοσίευσε τις γονιδιωματικές ακολουθίες της νέας παραλλαγής, οι οποίες όμως δεν έχουν μελετηθεί ακόμα επαρκώς, αναφέρει το Reuters.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής με περισσότερα από 200 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με πολλές άλλες στην ήπειρο.

Την περασμένη εβδομάδα όμως η χώρα ανέφερε αύξηση κατά 52% στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ η Νότια Αφρική κατέγραψε άνοδο κατά 40%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ