Σπιτικό φαγητό ή… delivery – Πόσο θα στοιχίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αναλόγως τα γούστα

Σπιτικό φαγητό ή… delivery – Πόσο θα στοιχίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αναλόγως τα γούστα

Μπορεί γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μην μπορούμε να είμαστε φέτος περισσότεροι από 9, ωστόσο το τραπέζι θα στρωθεί με λίγα η περισσότερα. Οι προετοιμασίες για το ρεβεγιόν είναι πυρετώδης. Κρέας, λαχανικά, ποτά και φυσικά τα παραδοσιακά γιορτινά γλυκά είχαν την τιμητική τους

Μπορεί γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μην μπορούμε να είμαστε φέτος περισσότεροι από 9, ωστόσο το τραπέζι θα στρωθεί με λίγα η περισσότερα. Οι προετοιμασίες για το ρεβεγιόν είναι πυρετώδης. Κρέας, λαχανικά, ποτά και φυσικά τα παραδοσιακά γιορτινά γλυκά είχαν την τιμητική τους.

Οι πολίτες σήμερα έδωσαν μια ανάσα στην αγορά κάνοντας τα τελευταία ψώνια με τις τιμές να είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Οι φετινές τιμές στα κρεατικά κυμαίνονται: η γαλοπούλα από 5,90 – 7,50 ευρώ, το αρνί από 6,00 – 8,00, το χοιρινό χωρίς κόκαλο από 4,00 και οι μπριζόλες λαιμού από 3,00.

Στα κρασιά οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον αν είναι χύμα ή εμφιαλωμένα. Το χύμα το λίτρο κοστίζει 3 ευρώ και ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι κοστίζει 5,50. Για ένα τραπέζι 4 ατόμων οι καταναλωτές προτιμούν από 1,5 έως 3 λίτρα, με την τιμή να κυμαίνεται από 4,50 έως 9 ευρώ, ενώ για ένα τραπέζι 4 ατόμων, τα λαχανικά σε μία οικογένεια θα στοιχίσουν περίπου 20 ευρώ.

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν μπορούν να λείπουν φυσικά από κανένα γιορτινό τραπέζι. Οι τιμές στα μελομακάρονα είναι 7 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες κοστίζουν 8,50 το κιλό. Μια τετραμελή οικογένεια θα χρειαστεί περίπου 20 ευρώ για τα γλυκά.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει σε μία τετραμελή οικογένεια περίπου 60 ευρώ. Ένα ρεβεγιόν διαφορετικό, με λίγα άτομα αλλά σίγουρα καλή διάθεση και την ελπίδα ότι τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα.

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με… delivery

Βεβαία, υπάρχει και η επιλογή για εκείνους που δεν θέλουν να μαγειρέψουν στο σπίτι. Βραβευμένοι -και όχι μόνο- σεφ μπορούν να ετοιμάσουν το χριστουγεννιάτικο μενού και να το παραδώσουν στην πόρτα σας. Οι τιμές ξεκινούν από 65 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 110.

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε διαφορετικά, χωρίς αγαπημένα μας πρόσωπα και επισκέψεις, ωστόσο εκείνο που δε θα στερηθούμε θα είναι η παραδοσιακή γαλοπούλα και τα γιορτινά εδέσματα.

Γαλοπούλα… delivery

Σεφ και εστιάτορες ετοιμάζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το πακετάρουν και το στέλνουν delivery στην πόρτα σας.

Οι τιμές είναι ανάλογες με τον αριθμό των ατόμων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να ενημερώσουν νωρίτερα προκειμένου να γευτούν τα εορταστικά πιάτα.

Τι περιλαμβάνει το Χριστουγεννιάτικο μενού για 2 άτομα:

  • 2 ορεκτικά
  • 1 σαλάτα
  • 1 σούπα
  • 2 κυρίως πιάτα
  • 2 γλυκά
  • Δώρο ένα μπουκάλι κρασί

Τιμή: 65 ευρώ.

Για 4 άτομα η ποσότητα προσαρμόζεται ανάλογα και η τιμή ανέρχεται στα 110 ευρώ.

Τα γιορτινά εδέσματα φαίνεται πως δε θα λείψουν από τα τραπέζια των Ελλήνων και ήδη κάποιοι κάνουν σχέδια για την Πρωτοχρονιά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ