Lockdown : Σε εφαρμογή η «επιχείρηση ρεβεγιόν» – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους – Όλα τα μέτρα

Lockdown : Σε εφαρμογή η «επιχείρηση ρεβεγιόν» – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους – Όλα τα μέτρα

Το ρολόι έδειξε 22:00 και αυτό σημαίνει πως όσοι πήγαν σε ρεβεγιόν για την παραμονή των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχουν γυρίσει στο σπίτι τους, αφού πλέον τέθηκε σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Το ρολόι έδειξε 22:00 και αυτό σημαίνει πως όσοι πήγαν σε ρεβεγιόν για την παραμονή των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχουν γυρίσει στο σπίτι τους, αφού πλέον τέθηκε σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όσοι επέλεξαν να περάσουν το ρεβεγιόν, με λίγους και καλούς, δηλαδή έως 9 άτομα που θα αποτελούνται από έως δυο οικογένειες στο γιορτινό τραπέζι της παραμονής, θα πρέπει να έχουν γυρίσει σπίτι τους ή να… διανυκτερεύσουν εκεί που βρίσκονται, έως τις 05:00 όπου σταματάει η ισχύς της απαγόρευσης. Ο τρόπος να επιστρέψετε από το ρεβεγιόν είναι με SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Τι θα ισχύσει τα Χριστούγεννα

Η σύσταση είναι αν αποφασίσετε να μεταβείτε σε κάποιο σπίτι να το κάνετε το μεσημέρι αφού και αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων, απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ.

Όπως ίσχυε και απόψε, έτσι και αύριο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, πρέπει να είναι μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι από έως δυο οικογένειες. 

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα επιτηρούν την κυκλοφορία, ενώ θα στηθούν περιοριστικά με μπλόκα παντού.

Drones επίσης θα επιτηρούν την κίνηση αλλά και όσους αποφασίσουν να κάνουν πάρτι σε ταράτσες και πλατείες. Ειδικά από τις 10 το βράδυ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα γίνονται μπλόκα παντού.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως «η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

Μάλιστα, η εντολή που υπάρχει είναι να ελέγχεται οποιοσδήποτε κινείται μετά τις 22:00 στους δρόμους. Αυτοί που επιτρέπεται να κυκλοφορούν το διάστημα 22:00 – 05:00 είναι όσοι δουλεύουν και φυσικά εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας.

«Έφοδος» στα σπίτια… μόνο με εισαγγελική εντολή

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση καταγγελίας για υπεράριθμους επισκέπτες σε σπίτι, η αστυνομία θα επιτρέπεται να φτάνει μέχρι το κατώφλι της πόρτας ενός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να μπουν στο σπίτι, χωρίς την εισαγγελική εντολή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το MEGA σε περίπτωση που ο εισαγγελέας δώσει το «πράσινο φως» για έφοδο αστυνομικών, τότε εκείνοι θα μπορούν να ελέγξουν το εσωτερικό του σπιτιού.

Σε περίπτωση που παρατηρηθούν περισσότερα από εννιά άτομα σε σπίτι προβλέπεται 5.000 πρόστιμο στο ιδιοκτήτη του σπιτιού, συν την αυτόφωρη διαδικασίας, αφού θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο τμήμα και από 300 ευρώ σε κάθε έναν άνθρωπο που θα βρίσκεται παράνομα εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ