Μπήκαν οι υπογραφές στην εμπορική συμφωνία Βρετανίας – Τουρκίας

Μπήκαν οι υπογραφές στην εμπορική συμφωνία Βρετανίας – Τουρκίας

Η συμφωνία, που είναι η πρώτη την οποία συνάπτει το Λονδίνο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

Λονδίνο και Άγκυρα υπέγραψαν σήμερα, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί, μια διμερή συμφωνία που αφορά στο ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, είναι η πρώτη την οποία συνάπτει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ιστορική και ήδη προνομιακή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τις σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου της πρώτης, Ρουχσάρ Πεκτσάν, μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, που έγινε στην Άγκυρα. «Πετύχαμε ένα καθεστώς χωρίς δασμούς, όπως είχαμε σχεδιάσει, που περιλαμβάνει όλα τα βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα», πρόσθεσε η ίδια.

Σημειώνεται πως η αξία των εμπορικών διμερών συναλλαγών στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020 διαμορφώθηκε στα 15,1 δισ. δολάρια, με την Τουρκία να καταγράφει σημαντικό πλεόνασμα (κοντά στα 6 δισ. πέρυσι), καθώς η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τις εξαγωγές των προϊόντων της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ