Σκάνδαλο σεξουαλικών υποθέσεων συγκλονίζει τον λογοτεχνικό κόσμο της Τουρκίας

Σκάνδαλο σεξουαλικών υποθέσεων συγκλονίζει τον λογοτεχνικό κόσμο της Τουρκίας

Ένα σκάνδαλο με καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα τον λογοτεχνικό κόσμο της Τουρκίας, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από μία χρήστρια του Twitter, η οποία κοινοποίησε ένα βίντεο με τον συγγραφέα Χασάν Αλί Τοπτάς, με το σχόλιο: «Πόσες από εμάς περιμένουμε να ξεσκεπαστεί αυτός ο άνδρας;»

Ακολούθησαν ισχυρισμοί σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση από περίπου 20 γυναίκες, ενώ το κύμα καταγγελιών επεκτάθηκε και σε βάρος άλλων συγγραφέων. Μάλιστα, ένας από αυτούς, ο 51χρονος Ιμπραΐμ Τσολάκ, αυτοκτόνησε στις 10 Δεκεμβρίου, γράφοντας στο τελευταίο του μήνυμα στο Twitter: «Δεν είχα προετοιμαστεί για ένα τέτοιο τέλος. Ήθελα να είμαι καλός άνθρωπος, αλλά απέτυχα», καθώς και ότι δεν μπορούσε να κοιτάξει πια στα μάτια τη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του.

Από την πλευρά του, ο Χασάν Αλι Τοπτάς ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη σε όποιον άθελά μου πλήγωσα ή αναστάτωσα», ωστόσο αργότερα διέψευσε πως η δήλωση αυτή ισοδυναμούσε με παραδοχή της ενοχής του και κατήγγειλε ως ψέματα τους ισχυρισμούς της συγγραφέως Πελίν Μπουζλούκ ότι τη βίασε το 2011. Ωστόσο, την ίδια μέρα που προχώρησε σε αυτή τη διάψευση, η εφημερίδα Hürriyet δημοσίευσε συνεντεύξεις με πέντε ακόμα γυναίκες που τον κατηγορούσαν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Μετά το σκάνδαλο αυτό, ο εκδοτικός οίκος Everest διέκοψε τη συνεργασία με τον συγγραφέα, ενώ του αφαιρέθηκαν και βραβεία με τα οποία είχε τιμηθεί το 2013 και φέτος.

Πηγή: Diastixo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ