ΗΠΑ : Στη Bουλή το άρθρο για παραπομπή του Τραμπ

ΗΠΑ : Στη Bουλή το άρθρο για παραπομπή του Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί έφεραν στη Βουλή των αντιπροσώπων αίτημα που προτρέπει τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, να θέσει σε ισχύ την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του.

Τρόπους για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα του αναζητούν οι δημοκρατικοί βουλευτές, καταθέτοντας τόσο αίτημα για την άμεση απομάκρυνση όσο και σχετικό νομοσχέδιο για την παραπομπή του ρεπουμπλικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι Δημοκρατικοί έφεραν στη Βουλή των αντιπροσώπων αίτημα που προτρέπει τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, να θέσει σε ισχύ την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί «μπλόκαραν» το συγκεκριμένο αίτημα για άμεση συζήτηση, με τους Δημοκρατικούς να τονίζουν ότι θα επανέλθουν την Τρίτη, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Το γραφείο του Μάικ Πενς δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ενώ πηγή κοντά στον αντιπρόεδρο δήλωσε ότι ήταν αντίθετος στην ιδέα αυτή. Σύμφωνα με το CNNi, στο επιτελείο του Πενς υπάρχει ανησυχία ότι η επίκληση της 25ης τροπολογίας ή ακόμη και μιας διαδικασίας παραπομπής ενέχει κινδύνους, καθώς ο Τραμπ μπορεί να προχωρήσει σε κάποιου είδους απερίσκεπτη ενέργεια, βάζοντας τη χώρα σε κίνδυνο.

Προς το παρόν, ο Πενς και οι σύμβουλοί του ελπίζουν να παρέχουν γέφυρα για την επόμενη διοίκηση και κάνουν όσα περισσότερα μπορούν για να βοηθήσουν την ομάδα του Τζο Μπάιντεν να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε η πηγή από το περιβάλλον του αντιπροέδρου.

«Υποκινητής εξέγερσης»

Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί βουλευτές του Σώματος παρουσίασαν τη Δευτέρα ψήφισμα που περιέχει το κατηγορητήριο εναντίον του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «υποκίνητη εξέγερσης», με αφορμή τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ μίλησε σε διαδήλωση λίγο πριν οι οπαδοί του επιτεθούν και αναφέρει ότι έκανε δηλώσεις που «ενθάρρυναν και προέβλεπαν» τις έκνομες ενέργειες στο Καπιτώλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ