Κορωνοϊός : Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή στην Ιαπωνία

Κορωνοϊός : Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή στην Ιαπωνία

Αξιωματούχος του υπουργείου είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από την Ιαπωνία για νέα παραλλαγή του νέου κοροναϊού που εντοπίστηκε στη χώρα αυτή.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανέφερε την Κυριακή ότι εντόπισε παραλλαγή του ιού σε τέσσερις ταξιδιώτες από την Πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας. Η παραλλαγή αυτή φέρει 12 μεταλλάξεις, μεταξύ των οποίων και μία που υπάρχει και στις ιδιαίτερα μολυσματικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 που έχουν εντοπιστεί στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική.

Αξιωματούχος του υπουργείου είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει απόδειξη ότι η νέα παραλλαγή έχει υψηλή μολυσματικότητα» δήλωσε ο Takaji Wakita, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID), σε ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο ΠΟΥ ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στις φτωχές χώρες τον Φεβρουάριο, μέσω του προγράμματος COVAX (πολυμερής πρωτοβουλία για την αγορά και την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια), όπως είπε ο Μπρους Έιλγουορντ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Οργανισμού.

«Περισσότερες από 40 χώρες έχουν πλέον ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για την Covid-19. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι εμβολιασμοί ή σχεδόν όλοι έγιναν σε χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος μέχρι τώρα. Πρέπει να δούμε τα εμβόλια να περνούν στα χέρια και των χωρών χαμηλού και χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος» τόνισε.

Το πρόγραμμα COVAX θα μπορούσε να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς τον Φεβρουάριο. Καταβάλλεται ωστόσο προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ξεκινήσουν από αυτόν τον μήνα, πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ