Τραμπ για εισβολή στο Καπιτώλιο: «Θυμωμένος για την παραπομπή μου – Δεν θέλω βία»

Τραμπ για εισβολή στο Καπιτώλιο: «Θυμωμένος για την παραπομπή μου – Δεν θέλω βία»

«Δεν θέλω βία» είπε σε δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για το Άλαμο του Τέξας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί αφού οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε ότι υπάρχει «τεράστιος θυμός» για τις ενέργειες που γίνονται για την παραπομπή του, προσθέτοντας όμως ότι δεν επιθυμεί τη βία.

«Δεν θέλω βία» είπε σε δημοσιογράφους, λίγο πριν αναχωρήσει για το Άλαμο του Τέξας. «Η βία πρέπει πάντα να αποφεύγεται» πρόσθεσε λίγο αργότερα, προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος, στην αεροπορική βάση Άντριους.

Σε αυτή, την πρώτη συνομιλία του με δημοσιογράφους από τις 8 Δεκεμβρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί. Σχολίασε όμως τις ενέργειες που κάνουν οι Δημοκρατικοί για να τον παραπέμψουν, για δεύτερη φορά στη θητεία του.

Κυνήγι μαγισσών…

«Η παραπομπή προκαλεί τεράστιο θυμό και είναι πραγματικά φρικτό πράγμα αυτό που κάνουν» είπε, εκτιμώντας ότι η προσπάθεια να τον κατηγορήσουν για υποκίνηση εξέγερσης εντάσσεται στο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του.

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του, αύριο Τετάρτη, ο Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές.

Ο Τραμπ αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τη βίαιη πολιορκία του Καπιτωλίου από τους οπαδούς του, στις 6 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι η ομιλία που εκφώνησε νωρίτερα στο πλήθος και ιδίως η τελευταία φράση του, ήταν «απολύτως αποδεκτή».

«Αν διαβάσετε την ομιλία μου (…) αυτά που είπα ήταν απολύτως κατάλληλα» απάντησε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι έχει προσωπική ευθύνη για τα γεγονότα.

Σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι διαπράττουν «ένα καταστροφικό λάθος» και ότι αυτό που κάνουν είναι «ένα φρικτό πράγμα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσθεσε ότι «δεν έχει δει ποτέ τόσο θυμό» όσο βλέπει τώρα, μετά τις αποφάσεις που πήραν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε βάρος του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ