Υπόθεση Μπεκατώρου : «Σάπιο βασίλειο» η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας – Μια περίεργη ανάρτηση και τα παιχνίδια εξουσίας

Υπόθεση Μπεκατώρου : «Σάπιο βασίλειο» η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας – Μια περίεργη ανάρτηση και τα παιχνίδια εξουσίας

Τρία μόνο περιστατικά έρχονται να αναδείξουν μια αρρωστημένη κατάσταση, κι ενδεχομένως μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν κι άλλα σκάνδαλα από το παρελθόν

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ελληνικής Ιστοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου βγάζουν στο φως όλη αυτή τη σαπίλα.

Τρία μόνο περιστατικά έρχονται να αναδείξουν μια αρρωστημένη κατάσταση, κι ενδεχομένως μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν κι άλλα σκάνδαλα από το παρελθόν.

Το πρώτο γεγονός και πλέον συγκλονιστικό ήταν αυτές καθ’ αυτές οι καταγγελίες της ολυμπιονίκη μας, Σοφίας Μπεκατώρου. Όπως είναι πλέον γνωστό, η Μπεκατώρου κατήγγειλε ότι σε ηλικία 21 ετών, στο ξεκίνημα της καριέρας της, δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση, επί της ουσίας βιασμό, από μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας.

Μάλιστα ο παράγοντας αυτός κατονομάστηκε, είναι ακόμη ισχυρός μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ και απάντησε το Σάββατο ότι… θα συμβουλευτεί τον δικηγόρο του για όλα αυτά.

Το πρώτο γεγονός, λοιπόν, είναι η καταγγελία για βιασμό που μπορεί να ανοίξει κι άλλα στόματα για πράγματα που ενδεχομένως έγιναν στην Ιστιοπλοϊα τα προηγούμενα χρόνια.

Το δεύτερο συγκλονιστικό γεγονός, που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών ήταν η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Μια άθλια, εξευτελιστική ανακοίνωση που στην ουσία έριχνε τις ευθύνες στην καταγγέλλουσα αντί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Για την Ομοσπονδία, λοιπόν, ήταν απλά ένα… δυσάρεστο γεγονός ο βιασμός μιας γυναίκας, μιας αθλήτριας, μιας Ολυμπιονίκου. 

Η… περίεργη ανάρτηση και τα παιχνίδια εξουσίας

Το τρίτο γεγονός, όμως, που πέρασε σχετικά απαρατήρητο, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της μια κυρία Νίκη Αναστασίου, χρησιμοποιώντας κι ένα… εκνευρισμένο avatar της, γράφει με ύφος μάγκικο: «Λοιπό… Εγώ στα 22 ημανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα».

Ισως να μην είχε καμιά σημασία το συγκεκριμένο post που συνδέεται με τις καταγγελίες της Μπεκατώρου, αν η εν λόγω κυρία δεν είχε και άμεση σχέση με την Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η κυρία Νίκη Αναστασίου είναι από το 2019 γενική γραμματέας της ΕΙΟ που μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η κ. Αναστασίου ήταν από τις διεκδικήτριες της προεδρίας τις ΕΙΟ, ήταν δηλαδή πολύ ισχυρός παράγοντας που «έλυνε κι έδενε» στην Ομοσπονδία.
Και που φυσικά γνώριζε πρόσωπα και πράγματα όλα αυτά τα χρόνια και που προφανώς έχει συμφωνήσει στο να βγει αυτή η άθλια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου.Να σημειωθεί ότι στις επικείμενες εκλογές, και με βάση τις διεργασίες στο παρασκήνιο, δύο φερόταν να διεκδικούν την προεδρία. Ο πρώτος είναι ο νυν αντιπρόεδρος Αριστοτέλης Αδαμόπουλος, ο άνθρωπος που κατονομάζεται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ως ο παράγοντας που κακοποίησε σεξουαλικά την Μπεκατώρου.

Είναι ο ίδιος που έχει έρθει σε σφοδρή σύγκρουση και με τον μύθο της Ιστιοπλοϊας, Νίκο Κακλαμανάκη.

Το δεύτερο άτομο που διεκδικεί την προεδρία είναι η Νίκη Αναστασίου η οποία ανέβασε το παραπάνω post. Να σημειωθεί ότι η ανάρτηση στο facebook, προτού κατέβει είναι (τραγικό) καμιά 60αριά like επιδοκιμασίας.

Δεν ξέρουμε αν είχε σχέση με την Μπεκατώρου, αλλά να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιονίκης κατήγγειλε ότι η κακοποίησή της έγινε όταν ήταν περίπου 22 ετών. Αραγε συνδέεται αυτό με το post της διεκδικήτριας της προεδρίας της ΕΙΟ; Είναι μια ατυχής… έμπνευση, ένα μήνυμα που ήθελε να στείλει ή μια ακόμη εξωφρενική, άθλια αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού γεγονότος; Και μάλιστα από γυναίκα;

Βεβαίως, το Σάββατο το μεσημέρι η κ. Αναστασίου, σε νέα ανάρτησή της αναφέρει:
«Ως γυναίκα και φεμινίστρια που για πάρα πολλά χρόνια αγωνίστηκε στο γυναικείο κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, καταδικάζω απερίφραστα τη θλιβερή εμπειρία της Σοφίας Μπεκατώρου και οποιασδήποτε άλλης γυναίκας έχει περάσει τέτοιου είδους τραγική περιπέτεια».

Για την ταμπακιέρα βεβαίως κουβέντα. Για το τι έγινε στην Ομοσπονδία της οποίας θέλει να ηγηθεί, καμιά τοποθέτηση. Ενδεχομένως, οι καταγγελίες Μπεκατώρου άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου και θα αποκαλυφθούν πολλά περισσότερα. Και σκάνδαλα και παιχνίδια εξουσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ