Πιστοποιητικό εμβολιασμού : Ελληνικός «εμφύλιος» στην ευρωβουλή

Πιστοποιητικό εμβολιασμού : Ελληνικός «εμφύλιος» στην ευρωβουλή

Η ελληνικής καταγωγής, Γαλλίδα ευρωβουλευτής, Χρ. Ζαχαροπούλου απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη και της απάντησε προσωπικά η Μ. Σπυράκη.

Η ελληνογαλλική- ελληνική  κόντρα στην ευρωβουλή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα εμβόλια και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται παρουσία της επιτρόπου Υγείας Ντ. Κυριακίδου.

Η ελληνικής καταγωγής, Γαλλίδα ευρωβουλευτής με το κόμμα του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου απέρριψε την ιδέα για πιστοποιητικό εμβολιασμού υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί «αδικίες και διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και μη» ενώ  είπε πως «θα εντείνει την παγκόσμια ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών».

«Είναι ώρα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» απάντησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη υπογραμμίζοντας ότι το πιστοποιητικό που πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί το κλειδί για την αποκατάσταση του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης. .

«Δεν είναι διάκριση , δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς» είπε η κ. Σπυράκη υπογραμμίζοντας πως όποιος το έχει θα μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα.

Η κ Σπυράκη τόνισε ότι τα κράτη – μέλη θα πρέπει ενόψει και της τουριστικής περιόδου να εναρμονίσουν τα κριτήρια των μετακινήσεων εντός της ΕΕ και σε αυτό το πλαίσιο το πιστοποιητικό μπορεί να αποτελεί ένα από τα κριτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ