Λάρι Κινγκ : Πώς αποχαιρέτησε το CNN τον παρουσιαστή

Λάρι Κινγκ : Πώς αποχαιρέτησε το CNN τον παρουσιαστή

Το talk show του Λάρι Κινγκ εξέπεμπε από το CNN για 25 χρόνια.

To πρόσωπο του Λάρι Κινγκ έχει συνδεθεί με το ενημερωτικό δίκτυο CNN, από όπου εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1985 το βραδινό talk show του που άφησε ανεξίτηλα το σημάδι του στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου δημοσιογράφου και παρουσιαστή από κοροναϊό, όπως ήταν φυσικό, προβλήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Στο CNN, το «σπίτι» του μεγάλου Λάρι Κινγκ, η κανονική ροή του τηλεοπτικού προγράμματος διακόπηκε για να μεταδοθεί η είδηση του θανάτου του.

Στην ιστοσελίδα του CNN, ο θάνατος του Λάρι Κινγκ είναι πρώτο θέμα όλη την ημέρα. Το άρθρο συνοδεύεται από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με τις πιο εμβληματικές στιγμές του Λάρι Κινγκ στα παραπάνω από 25 χρόνια καριέρας του στο αμερικανικό δίκτυο. 

Οι συνάδελφοι του Λάρι Κινγκ τον αποχαιρετούν

Ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ, έγραψε σε ανακοίνωσή του ότι ο θάνατος του Λάρι Κινγκ ήταν «σαν γροθιά στο στομάχι».

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο του παρουσιαστή λέγοντας ότι ήταν «ο καλύτερος τηλεοπτικός δημοσιογράφος του κόσμου, όλων των εποχών». Επίσης, ανέφερε ότι: «Αν κάποιος με ρωτούσε ποια είναι τα μεγαλύτερα επαγγελματικά κατορθώματα της ζωής μου, θα έλεγα ότι το πρώτο είναι η ίδρυση του CNN και το δεύτερο η πρόσληψη του Λάρι Κινγκ».

O πρόεδρος του CNN, Τζεφ Ζάκερ, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση: «Θρηνούμε για τον χαμό του συναδέλφου μας Λάρι Κινγκ. Ο θρασύς νεαρός από το Μπρούκλιν είχε μια ιστορική καριέρα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Είμαστε πολλοί περήφανοι για τα 25 χρόνια που πέρασε μαζί μας στο CNN, όπου οι συνεντεύξεις τους έβαλαν το δίκτυό μας στο διεθνές προσκήνιο».

Η κεντρική παρουσιάστρια του CNN International, Κριστιάν Αμανπούρ, έγραψε ότι ο Κινγκ ήταν ένας «γίγαντας της τηλεόρασης».

Ο συνάδελφός του στο CNN, Ουόλφ Μπλίτζερ, έγραψε ότι ήταν «καταπληκτικός στις συνεντεύξεις και μέντορας για όλους μας».

Ο γνωστός πολιτικός συντάκτης του CNN, Τζιμ Ακόστα, έγραψε ότι ο Λάρι Κινγκ θα λείψει σε πάρα πολλούς πρώην και νυν εργαζόμενους του CNN.

Επικρίσεις στον Πιρς Μόργκαν

Οι σχέσεις του Πιρς Μόργκαν με τον Λάρι Κινγκ ήταν «παγωμένες». Ως γνωστόν, ο πρώτος αντικατέστησε τον δεύτερο όταν αποσύρθηκε από το CNN το 2010. Η εκπομπή του Μόργκαν, όμως, δεν είχε την ίδια επιτυχία με το Larry King Show.

O βρετανός δημοσιογράφος δέχτηκε επικρίσεις για το «εγωκεντρικό« αποχαιρετιστήριο tweet του.

«Ο Λάρι Κινγκ ήταν ήρωας μου, μέχρι που τσακωθήκαμε αφού τον αντικατέστησα στο CNN & αφού είπε ότι η εκπομπή μου ήταν «σαν να βλέπεις την πεθερά σου να πέφτει από γκρεμό με την Μπέντλεϊ σου». (Είχε παντρευτεί 8 φορές οπότε ήταν ειδικός στις πεθερές) Αλλά ήταν εκπληκτικός παρουσιαστής & έμπειρος στις συνεντεύξεις», έγραψε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ