Νέες διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων από αρνητές του κορωνοϊού

Νέες διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων από αρνητές του κορωνοϊού

Κινητοποίηση με αίτημα την άρση των μέτρων έγινε στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία, ενώ στην Κοπεγχάγη η διαδήλωση έγινε αυτή τη φορά χωρίς σοβαρά επεισόδια

Επιμένουν στις διαδηλώσεις οι αρνητές του κοροναϊού και των περιοριστικών μέτρων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Κινητοποίηση με αίτημα την άρση των μέτρων έγινε στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία, ενώ στην Κοπεγχάγη η διαδήλωση έγινε αυτή τη φορά χωρίς σοβαρά επεισόδια.

«Φτάνει πια» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα στη νέα διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων, που οργανώθηκε από το διαδικτυακό κίνημα «Άνδρες στα Μαύρα», στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Κρατώντας πυρσούς και καπνογόνα, εκατοντάδες Δανοί -συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων- έκαναν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τα σχέδια της κυβέρνησης για καθιέρωση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Οι αρχές της Δανίας έχουν επιβάλει αυστηρό lockdown έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Από αύριο, πάντως, ανοίγουν ξανά τα δημοτικά σχολεία.

Εκατοντάδες Γερμανοί –πολλοί αρνητές της πανδημίας- συγκεντρώθηκαν σε μεθοριακή πόλη της Βαυαρίας, στα σύνορα με την Αυστρία, διαδηλώνοντας κατά της αυστηρής καραντίνας που παραμένει σε ισχύ στη Γερμανία. Παράλληλη κινητοποίηση έγινε και στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Σάλτσμπρουκ της Αυστρίας, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν –μεταξύ άλλων- την παραίτηση της κυβέρνησης Κουρτς.

Από αύριο, πάντως, στην Αυστρία τα μέτρα χαλαρώνουν, με επαναλειτουργία σχολείων, εμπορικών καταστημάτων και μουσείων.

Διαμαρτυρία μετά διαλογισμού έκανε αυτή η ομάδα αρνητών της πανδημίας στη Βαρκελώνη, εκμεταλλευόμενοι τις εξαιρέσεις στα περιοριστικά μέτρα για την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. «Όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας», «Ψεύτικη πανδημία» αναγράφονταν στις μπλούζες που φορούσαν οι συγκεντρωμένοι, που συνέχισαν λίγο αργότερα όρθιοι τη διαμαρτυρίας τους, χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ