Οκτάι για Κυπριακό : «Συζητάμε μόνο τη λύση δυο κρατών»

Οκτάι για Κυπριακό : «Συζητάμε μόνο τη λύση δυο κρατών»

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, βρέθηκε στα Κατεχόμενα και συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ.

Την πάγια τουρκική θέση για το Κυπριακό επανέλαβε από τα Κατεχόμενα όπου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Ο Οκτάι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ, Ερσίν Τατάρ και συζήτησαν για το Κυπριακό, τα Βαρώσια και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο Οκτάι, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, επανέλαβε τη σκληρή στάση της Τουρκίας για «λύση δυο κρατών» στο Κυπριακό ζήτημα ενόψει και της ανεπίσημης σύσκεψης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο με την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Δεν θα αφήσουμε μόνους τους Τουρκοκύπριους. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές δημοκρατίες και δυο διαφορετικά κράτη στο νησί. Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή των δυο κρατών, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό και αυτό θα συζητήσουμε. Οι Έλληνες δεν θέλουν για χρόνια τον διαμοιρασμό σε αυτή την περιοχή», είπε ο Οκτάι.

Και συνέχισε: «Σαν μητέρα χώρα και εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους χωρίς όρια, στη μάχη τους για τα νόμια δικαίωματά τους. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο ζήτημα των Βαρωσίων. Οι Έλληνες και οι Κύπριοι δεν μπορούν να δεχτούν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου. Δεν βλέπουν πως κι εκείνοι ωφελούνται από αυτή την εξέλιξη. Δεν ακούνε και δεν βλέπουν. Εμείς το λέμε δικαιοσύνη, εκείνοι είναι αναχρονιστικοί».

Από την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με αντιπροσώπους διεθνών αποστολών, ενώ επισήμανε πως η ανεπίσημη σύσκεψη για το Κυπριακό θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.

«Είμαστε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Τουρκία για τη λύση στο Κυπριακό, συμφωνούμε 100%», διαβεβαίωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ