«Παρασκευάσαμε όλα τα εμβόλια» – Στην αντεπίθεση το εργοστάσιο της AstraZeneca

«Παρασκευάσαμε όλα τα εμβόλια» – Στην αντεπίθεση το εργοστάσιο της AstraZeneca

«Συμμορφωθήκαμε με όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις μας προς την AstraZeneca» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Thermo Fisher για την ΕΕ, Σέντρικ Βολάντι.

Το εργοστάσιο του Βελγίου, που κατηγορείται ότι ευθύνεται για τις μεγάλες περικοπές στις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει ότι έχει παρασκευάσει όλες τις δόσεις που απαιτούνταν με βάση τη σύμβασή του με την αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία.

«Συμμορφωθήκαμε με όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις μας προς την AstraZeneca» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Thermo Fisher για την ΕΕ, Σέντρικ Βολάντι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, όταν ρωτήθηκε για πιθανά προβλήματα στην παραγωγή.

Η Thermo Fisher αγόρασε τη συγκεκριμένη μονάδα τον Ιανουάριο από την εταιρεία Novasep.

H AstraZeneca δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις. Η φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει στις 15 Ιανουαρίου ότι θα μειώσει τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για 60% μείωση στα 31 εκατομμύρια δόσεις που έπρεπε να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η ΕΕ ανέφερε κατ’ επανάληψη ότι η AstraZeneca είπε ότι η αιτία ήταν τα προβλήματα παραγωγής που αντιμετώπιζε το εργοστάσιο της Novasep στο Βέλγιο.

Ο Βολάντι απέφυγε να σχολιάσει τον αριθμό των δόσεων που έχει δεσμευτεί να παρασκευάσει το εργοστάσιο για την AstraZeneca. Υπογράμμισε όμως ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν είχε καμία αρνητική επίπτωση στην ικανότητα παραγωγής της μονάδας.

Όταν ρωτήθηκε αν το εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Σενέφ, σε απόσταση μιας ώρας από τις Βρυξέλλες, πούλησε δόσεις στη Βρετανία, ο Βολάντι απάντησε ότι η εταιρεία στέλνει τα εμβόλια σε ένα ιταλικό εργοστάσιο που τα εμφιαλώνει πριν τα στείλει στους πελάτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ