Σοκ στα Ιωάννινα : Χτύπησε μέχρι θανάτου το έξι μηνών βρέφος της επειδή έκλαιγε

Σοκ στα Ιωάννινα : Χτύπησε μέχρι θανάτου το έξι μηνών βρέφος της επειδή έκλαιγε

Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για σοβαρό περιστατικό με βρέφος 6 μηνών που είχε μελανιάσει, είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν είχε καρδιακό παλμό

Υπόθεση που σοκάρει εκτυλίχθηκε στα Ιωάννινα καθώς εικοσιπεντάχρονη μητέρα από την Αιθιοπία σκότωσε το έξι μηνών βρέφος της και συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα μεσάνυκτα της περασμένης Τετάρτης στην πόλη των Ιωαννίνων το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για σοβαρό περιστατικό με βρέφος 6 μηνών που είχε μελανιάσει, είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν είχε καρδιακό παλμό.

Αμέσως το βρέφος διασωληνώθηκε και μετεφέρθη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οπού παρά τις προσπάθειες των ιατρών, μια ώρα αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Η Αφρικανή μητέρα που είχε πάρει άσυλο από τις 18-8-20 και ζούσε σε διαμέρισμα επί της οδού Σιωμοπούλου στα Ιωάννινα, για να σκεπάσει τη δολοφονία, και προφασιζόμενη αβάσταχτη στεναχώρια για το χαμό του μωρού, πήγε δήθεν να πηδήξει από το παράθυρο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα και μετά από δική της επιθυμία να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νoσοκομείου Ιωαννίνων για να τη γλιτώσει.

Όμως οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, συγκέντρωσαν στοιχεία που έδειχναν ότι η Αφρικανή είχε σκοτώσει το βρέφος και μετά και το σοκαριστικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης μετέβησαν στο Ψυχιατρείο και της πέρασαν χειροπέδες.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής, όπως αναφέρει το protothema.gr, για το βρέφος που γεννήθηκε στις 7-8-20 και αναφέρεται ως αγνώστου πατρός σοκάρει. Η ιατροδικαστής διαπίστωσε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κακώσεις θώρακος και κοιλίας».

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση της συγκατοίκου της Αφρικανής μητέρας, επίσης υπηκόου Καμερούν, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ. ΑΣ είπε ότι «την άκουσε να φωνάζει στο μωρό της, μπαίνοντας δε στο δωμάτιο αυτής είδε το βρέφος να βρίσκεται πάνω σε χαλί στο πάτωμα και να κλαίει ενώ η μητέρα του, βρισκόταν πάνω του και το ανατάρασσε, χτυπώντας το με δύναμη στο πάτωμα».

Έκτος από τη μαρτυρία της συγκάτοικου και το πόρισμα της ιατροδικαστικής που δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κτηνωδία, οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν κατά την έρευνα βρήκαν και κατέσχεσαν έγγραφα από νοσοκομείο που έδειχναν όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ. ΑΣ «προέκυπτε η κατά το παρελθόν νοσηλεία του βρέφους σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών κατόπιν εισαγγελικής εντολής με στόχο την προσωρινή φιλοξενία του..»

«Το σκότωσα γιατί έκλαιγε»

Η Αφρικανη μητέρα αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη. Όμως στη συνέχεια με ψυχρό ύφος τα ομολόγησε όλα.

«Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι μετά την 13: 00 ώρα της 11. 2. 21 και ενώ το είχε τοποθετήσει στο πάτωμα πάνω σε χάλι, προσπαθούσε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει, το ταρακούνησε έντονα και προφανώς το χτύπησε στο πάτωμα χωρίς να τη αντιληφθεί λόγω της ταραχής της»
αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ. ΑΣ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ